Archiv článků
   v roce 2010

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Pohotovost (LSPP) se stěhuje do budovy Nemocnice Blansko

Lékařská služba první pomoci pro dospělé (LSPP), která je momentálně v Blansku umístěna v budově Zdravotnické záchranné služby (vchod z ul. K. H. Máchy), se od 1. prosince 2010 stěhuje do prostor Nemocnice Blansko.



Světový den mytí rukou v blanenské nemocnici

Víte, jak máte čisté ruce po umytí? Znáte správný postup při mytí a dezinfekci rukou? Tyhle a další informace získáte na akci, která se uskuteční v pátek 15. října v době od 13 do 16 hodin v blanenské nemocnici.


V blanenské nemocnici odstraňují pacientkám i dvojité brady

Estetické zákroky v blanenské nemocnici rozšiřují svůj seznam o neinvazivní způsob liposukce, která dokáže odstranit tuky nejen v klasických problémových partiích, ale zároveň pomáhá formovat i méně obvyklá místa na těle. Mezi ženami si oblibu našel především kosmetický zákrok, při kterém dochází k odstranění dvojité brady.


Zážitkové akce pro lidi a krajinu 2010

Hnutí Brontosaurus nabízí zajímavou inspiraci na léto. Pracovně-prožitkové, vzdělávací nebo sportovní tábory a kurzy mohou být zajímavou příležitostí pro ty, kdo by chtěli prožít část léta v přírodě, načerpat inspiraci nebo poznat nové přátele. Čtyřicítka těchto akcí se koná nejen na lokalitách po celé ČR, ale i v zahraničí.


Policie vyzývala motorkáře, aby jezdili opatrně

Přes pět set motorkářů z různých koutů Moravy se sjelo v sobotu 5. června 2010 na již třetí ročník unikátní preventivní akce určené milovníkům jízdy v jedné stopě Nežij vteřinou 2010.


Nemocnice musí chránit své pacienty i před zloději

Blanenská nemocnice přijala v rámci příprav na akreditaci zásadní opatření, kterými se řadí mezi přední nemocnice v zabezpečování soukromí pacientů v Jihomoravském kraji. Zmiňovanou akreditaci SAK ČR (Spojená akreditační komise České republiky) naplňuje v kraji prozatím jedno zdravotnické zařízení, a tím je Masarykův onkologický ústav v Brně.


ČKD postaví vodní elektrárnu na Filipínách

Společnost ČKD Blansko Small Hydro, s.r.o. uzavřela dne 1. dubna 2010 kontrakt na projekt vodní elektrárny CABULIG na ostrově Mindanao na Filipínách. Hodnota kontraktu je přes 4,6 mil. EUR.



Punkevní a Kateřinské jeskyně slaví stovku

Ilustrační foto k článku: Punkevní a Kateřinské jeskyně slaví stovku

Ke stoletému výročí vydala Správa jeskyní příležitostné pohlednice a připravila výstavy v areálech Punkevních jeskyní a Kateřinské jeskyně. V sobotu 15. 5. vystoupí během vybraných prohlídek v Kateřinské jeskyni „Pražský trubačský sbor“ a možná se objeví i Kateřinské čarodějnice.


Řidiči ignorují výstražná světla na přejezdech

Od počátku března se několikrát měsíčně policisté na Blanensku při dopravně bezpečnostních akcích zaměřují na kontroly dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech. A to jednak ze strany řidičů, ale i cyklistů a chodců.


Další rozvoj holdingu ČKD Blansko zajistí nový strategický investor

Novým vlastníkem holdingu ČKD Blansko se stala ruská společnost TYAZHMASH (ТЯЖМАШ), která je významným strategickým investorem v těžkém a energetickém strojírenství. Akvizice holdingu ČKD Blansko byla vypořádána dne 17. března 2010.


O tomto víkendu mezi Adamovem a Brnem jen autobusem

Informaci dopravce České dráhy, a. s., o opatřeních při výluce železniční dopravy v úseku Adamov – Brno hl. n. Termín konání výluky: sobota 27. 3. 2010, od 8.30 do 16.30 hod. a neděle 28. 3. 2010, od 8.30 do 16.30 hod.


ŠLP Křtiny vytěží stromy poškozené po zimě

Blíží se jaro. V tomto období, tak jako každý rok, se zvyšuje počet lidí, kteří přicházejí do lesů, aby využili jarní přírodu pro rekreaci i sport. Letošní zima byla mimořádná nejen z pohledu dlouhotrvající sněhové pokrývky, ale i kvůli extrémně silné ledovce, která způsobila poškození větví, vrcholků stromů a v některých případech mohlo dojít i k narušení stability stromů. Je samozřejmé, že v lesních rezervacích, které se zpravidla ponechávají samovolnému vývoji, je riziko pádu stromů nebo jejich částí ve srovnání s hospodářským lesem výrazně vyšší.


V nemocnici využijí solární ohřev užitkové vody

Nemocnici Blansko byla schválena žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí z fondů Evropské unie na projekt „Solární ohřev TUV Nemocnice Blansko“.