Archiv článků
   v roce 2012

Kategorie: tiskové zprávy  

 




Značku MORAVSKÝ KRAS regionální produkt® získali další dva výrobci

Regionální značku MORAVSKÝ KRAS regionální produkt® mohli výrobci z našeho území získat ve čtvrtek 29. listopadu, kdy zasedala Certifikační komise. Ve většině případů se jednalo o prodloužení již stávajících certifikátů a možnosti užívat tuto značku i nadále. Řadu certifikovaných produktů však rozšířily i dva nové výrobky.



Nemocnice Blansko varuje veřejnost

Nemocnice Blansko varuje veřejnost: v Blansku a okolí se pohybuje lékař, který se představuje jako MUDr. Pavel Richtr. Identifikuje se dále jako zaměstnanec Nemocnice Blansko a nabízí pod záštitou nemocnice různé rehabilitační procedury.


Mladé talenty opět nastupují

Stejně jako každý rok, tak i letos se s příchodem podzimních plískanic rozbíhají školní kola předmětových soutěží MŠMT, které všichni běžně nazývají „olympiádami“.


Blanenští pomáhají tříděním hliníku přírodě i potřebným

Ilustrační foto k článku: Blanenští pomáhají tříděním hliníku přírodě i potřebným

Víc jak deset let mohou Blanenští třídit drobný hliníkový odpad (plechovky od piva, víčka od jogurtů, obaly od másla a sýrů apod.) a přispívat tak nejen k ochraně přírody, ale i k zlepšování lidských osudů. Umožňuje jim to Městská knihovna Blansko a blanenská Základní škola TGM.


Varování Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje

Po opakovaných zprávách z posledních dní je patrné, že i v našem kraji začala po asi měsíční přestávce očekávaná druhá vlna vážných zdravotních postižení lidí po konzumaci lihovin neznámého původu. Za posledních čtrnáct dní došlo v Jihomoravském kraji k postižení dalších tří osob metanolem, z nichž jedna osoba zemřela a jedna je v kritickém stavu.


ČKD Blansko Engineering získala ocenění v soutěži Podnikatelská nemovitost roku

Hydraulická laboratoř společnosti ČKD Blansko Engineering, a.s. získala druhé místo v 10. ročníku soutěže Podnikatelská nemovitost roku 2011 v kategorii High-tech nemovitost, kterou uspořádala agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky a Sdružením pro zahraniční investice AFI .


Vánoce na zámku, jak je neznáme

V těchto dnech probíhá organizace prvního ročníku nové kulturně-gastronomické akce, kterou Střední škola gastronomická pořádá ve spolupráci s Muzeem Blansko.



Internet pro pacienty blanenské nemocnice zdarma

Nemocnice Blansko zahájila pro své pacienty v rámci neustálé snahy zvyšování kvality poskytované péče novou službu. Jedná se o možnost bezplatného připojení k bezdrátovému internetu.





Policie varuje občany

Jihomoravští kriminalisté se intenzivně věnují šetření případu otravy osmatřicetiletého muže z Boskovicka metylalkoholem. Na základě dosud zjištěných informací měl poškozený muž konzumovat slivovici, kterou si objednal z internetu.



Otestujte formu před půlmaratonem v Běhu za sedmizubým hřebenem

Ilustrační foto k článku: Otestujte formu před půlmaratonem v Běhu za sedmizubým hřebenem

Královská desítka s reprezentantem a ikonou českého ultramaratonu Danielem Orálkem na startu. Ale také několik tratí pro hobby běžce a děti. Našlapaný kulturní program s koncertem Markéty Konvičkové a řadou dalších vystoupení pro děti i dospělé. To vše nabídne 3. ročník Běhu za sedmizubým hřebenem na Masarykově náměstí v Boskovicích.


Policie na Blanensku a Vyškovsku mění uspořádání

Vedení jihomoravského policejního ředitelství rozhodlo o transformaci dvou územních odborů – Vyškova a Blanska, do jednoho organizačního článku. Změnu organizační struktury schválil 6. března ministr vnitra. Od 1. dubna letošního roku tak vzniká Územní odbor Blansko-Vyškov.



Změny v chodu pohotovosti (LSPP) v Nemocnici Blansko

Od 1. března 2012 dochází v blanenské nemocnici ke změně v chodu LSPP (lékařské služby první pomoci). Pohotovost se stěhuje ze stávajících prostor přízemí lůžkové části nemocnice do třetího nadzemního podlaží.


Nemocnice Blansko opět uspěla v anketě Nemocnice ČR 2011

V rámci Středoevropské odborné konference „Efektivní nemocnice 2011“ proběhlo oficiální vyhlášení žebříčku českých nemocnic v 6. ročníku celorepublikového komplexního hodnocení nemocnic „Nemocnice ČR 2011“.


Nemocnice Blansko se dohodla s VZP ČR na financování programu Jednodenní péče

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko se dohodla s VZP ČR na financování programu Jednodenní péče

Jednodenní péče, současný trend v organizaci léčby v chirurgických oborech, přináší významné benefity pacientům a současně výrazné finanční úspory v nákladech na léčení. Kvalita programu Jednodenní péče v Nemocnici Blansko byla potvrzena dohodou s klíčovou zdravotní pojišťovnou VZP ČR.


Grün a Komárková vítězi Okresní běžecké ligy 2011

Ilustrační foto k článku: Grün a Komárková vítězi Okresní běžecké ligy 2011

Hraběnčino běhání v Petrovicích na sklonku roku uzavřelo seriál 27 závodů okresní bežecké ligy běžců Blanenska a Boskovicka. Absolutním vítězi se stali Vojtech Grün (AC Okrouhlá) a Zdeňka Komárková (Olešnice).