Archiv článků
   v roce 2009

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Optimalizace vodního režimu nádrží Palava I a II dokončena

Ilustrační foto k článku: Optimalizace vodního režimu nádrží Palava I a II dokončena

Sdělení o ukončení stavby. V rámci Operačního programu Životního prostředí v 5. výzvě v prioritní ose 6 – Zlepšování stavu přírody a krajiny, podosa 6.4 – Optimalizace vodního režimu krajiny, Město Blansko realizuje projekt Optimalizace vodního režimu nádrží Palava I a II.


Nehody s chodci mají na Blanensku velmi vážné následky

Zatímco v roce 2007 ani 2008 nezemřel na silnicích na Blanensku ani jeden chodec, v letošním roce dopravní policisté šetřili už čtyři dopravní nehody s účastí chodce, které si vybraly nejvyšší daň – lidský život. Dalších pět lidí pohybujících se pěšky bylo na blanenských silnicích letos těžce zraněno.



Blansko uspělo v celostátní soutěži Cesty městy

Ilustrační foto k článku: Blansko uspělo v celostátní soutěži Cesty městy

Zástupci vítězných měst a obcí včera převzali ceny v soutěži Cesty městy, která je zaměřena na zklidňování dopravy. Soutěž již poosmé vyhlásila Nadace Partnerství, z letošních 43 přihlášených účastníků zvítězila dopravní řešení Litomyšle, Mariánských Lázní a Plzně. Zvláštní ceny obdržely také Bílovec, Blansko a Kadaň.



Jihomoravský kraj připravil dotace pro začínající podnikatele

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje dne 4. 6. 2009 na svém 6. zasedání usnesením č. 252/09/Z 6 schválilo Dotační program určený pro drobné začínající podnikatele – fyzické osoby, které mají bydliště (trvalý pobyt) na území Jihomoravského kraje a splňují všechny podmínky uvedené v dotačním programu.


Chraňte své děti na internetu

Ilustrační foto k článku: Chraňte své děti na internetu

Každé čtvrté dítě má osobní zkušenost s někým, kdo byl dospělý a vydával se za někoho mladšího. Téměř 90 % teenagerů komunikovalo s někým, koho v reálném světě nikdy nepotkalo. 50 % dětí někdy veřejně publikovalo své osobní informace o sobě nebo své rodině. 32 % českých dětí někdy přišlo na schůzku s cizím člověkem, která byla domluvena po internetu. Tato data pocházejí z průzkumu 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.


Jsme stejní jako vy

Jen s obtížemi si člověk představí svět bez chuti, bez hmatových podnětů, bez zvuků či vůní, ale většina lidí si vůbec nedovede představit život v naprosté tmě. Postarat se o sebe, pracovat, pohybovat se po městě, vychovávat děti, sportovat, věnovat se svým koníčkům – bez zraku? Pro ty, pro které je otevření očí po ránu samozřejmostí, je to nepochopitelná představa. Lidská zkušenost je nesdělitelná, proto ani při krátkodobých pokusech pohybovat se se zavřenýma očima nemůžeme prožít to, co prožívají nevidomí. Přesto se o to mnozí snaží.


Časovanou botu za rok 2008 získal klub PVC Blansko

Ilustrační foto k článku: Časovanou botu za rok 2008 získal klub PVC Blansko

Časovaná bota 2008 je výroční cena za největší přínos v oboru nízkoprahových sociálních služeb. V kategorii Pracovní tým roku ji získal Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko, Sdružení Podané ruce, o.s.


Soutěž: Mít možnost otevřeně promluvit...

Diecézní charita Brno – Oblastní charita Blansko – projekt Spona ve spolupráci s Radiem Proglas pořádá literární soutěž zaměřenou na prevenci násilí s názvem: „Mít možnost otevřeně promluvit…“. Jedná se stěžejní osvětovou akci roku 2009, která začala 1. 1. 2009 a končí 31. 8. 2009.


Policisté vyzývají: Nebuďte slepí k domácímu násilí

Ilustrační foto k článku: Policisté vyzývají: Nebuďte slepí k domácímu násilí

Uplakané ženské tváře zvýrazněné černým podkladem si mohou všimnout ženy a dívky v kabinkách na toaletách v nemocnicích, ordinacích ženských lékařů, kadeřnictvích, kosmetikách i na policejních odděleních na Blanensku. Tvář je hlavním motivem plakátu Nebuďte slepí k domácímu násilí vyrobených v rámci projektu prevence kriminality jihomoravské policie, který má pomoci obětem domácího násilí vyhledat pomoc a postavit se proti tomuto většinou dlouhotrvajícímu problému.


Na sídlišti Sever pracuje Křesťanské centrum pro děti a mládež

Nové středisko dětem nabízí stolní a logické hry, pro ty šikovnější pak workshopy. Program je pestrý a přizpůsobuje se potřebám klientů. Otevřeno je v pondělí, ve středu a v pátek, vždy od 18.00 do 21.00 hodin.


Hořická sjezdovka je v provozu!

Zimní počasí se umoudřilo, podmínky pro lyžování jsou na horách příznivé a sezona v blanenském ski-areálu na Hořicích také začala.


Na Hořicích se začne lyžovat

Zima se umoudřila a naše sněhové kanóny jedou naplno. Během příštích dnů bude dokončeno zasněžení dolního vleku „A“ a nejpozději v sobotu 10. 1. 2009 v 9.00 h bude zahájen provoz ski-areálu. Dopoledne do 11.00 h budou první lyžaři používat lyžařský vlek bezplatně!