Archiv článků
   za měsíc červen 2018

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Senioři se utkali v oblíbené hře

Ilustrační foto k článku: Senioři se utkali v oblíbené hře

Tradiční Letní turnaj v pétanque, který již potřetí pořádalo SENIOR centrum Blansko, se letos konal ve středu 20. června 2018. Pětice týmů uživatelů z pobytových sociálních služeb z Hodonína, Újezdu u Brna, Sokolnic, Boskovic a Blanska se společně utkala o zlatý pohár.



Stopa: Vyřeš zločin!

Ilustrační foto k článku: Stopa: Vyřeš zločin!

Na otázku, jak se řeší zločiny v reálném životě a co všechno pátrání po pachateli trestného činu obnáší, odpoví putovní výstava Muzea Blanenska „Stopa: Vyřeš zločin!“. Návštěvníky seznámí interaktivní zábavnou formou s moderními kriminalistickými postupy. Vernisáž výstavy proběhne dnes odpoledne v 17 hodin. K vidění bude do poloviny září.


Do konce června na Blanenskou desítku levněji

V sobotu 30. června končí druhá levnější vlna startovného, kterou aktuálně využilo 460 účastníků v běhu, in-linech a koloběžkách. Děti mají poslední možnost registrace za 50 Kč a dospělí za 300 Kč. Při letošním jubilejním 5. ročníku všichni účastníci na 10km tratích dostanou v cíli kovové pamětní medaile. Více informací o akci na www.blanenskadesitka.cz.


Medaile padaly plavcům na Pohárech Moravy, v Polsku i na akademické půdě

Ilustrační foto k článku: Medaile padaly plavcům na Pohárech Moravy, v Polsku i na akademické půdě

V uplynulém týdnu byly blanenští plavci nadmíru vytížení. V první řadě vrcholí letní plavecká sezona 2018, což o víkendu znamenalo, že nejmladší plavci zahájili republikové soutěže. Družstvo starších plavců se představilo na přátelských mezinárodních závodech v polské Legnici. A konečně nejstarší členové blanenského klubu reprezentovali blanenské plavání na Českých akademických hrách v Brně.




Dům dětí a mládeže oslavil šedesát let svého působení

Ilustrační foto k článku: Dům dětí a mládeže oslavil šedesát let svého působení

V pátek 15. června Dům dětí a mládeže Blansko slavil šedesát let od zahájení činnosti. V průběhu dne jeho pracovníci připravili zajímavý program pro děti z mateřských a základních škol, odpoledne pak pokračovaly oslavy pro veřejnost.


Plavkyně Zamazalová opět boduje na Českém poháru

Ilustrační foto k článku: Plavkyně Zamazalová opět boduje na Českém poháru

Veronika Zamazalová přivezla z Českého poháru v plavání, který se konal od pátku do neděle v rekonstruované padesátce v Ústí nad Labem, bronzovou medaili. Z dopoledních rozplaveb se kvalifikovala na své oblíbené trati do odpoledního finále A.


Klub českých turistů, odbor Blansko slaví 115 let

V letošním roce si blanenský odbor Klubu českých turistů připomíná 115 let od svého založení. Při příležitosti tohoto jubilea je od července možné v prostorách Kina Blansko zhlédnout výstavu fotografií, která zachycuje jeho činnost a historii.


Ze Samsary na prázdniny

Přijďte zahájit prázdniny stylově a dobrým skutkem. Rozhodli jsme se uspořádat akci, kterou nejen vykouzlíme úsměv na tváři, ale i pomůžeme potřebným. Plácli jsme si na to s Nikýskem, kterému se vynasnažíme zpříjemnit život. Těšíme se na Vás 1. července na Statku Samsara na Klepačově, kde na vaše děti bude čekat od 13:00 h spousta zábavy, her, radosti a výtečných pokrmů.


Iktové centrum Nemocnice Blansko získalo mezinárodní ocenění

Iktové centrum Nemocnice Blansko získalo ocenění ESO Angels Awards – platinový statut iktového centra v rámci největší evropské iktové konference ESOC 2018. Ta se uskutečnila ve švédském Goteborgu.


Děti s Downovým syndromem potěší andaluští koně

Agility Ráječko, z. s., zve děti, dospělé, milovníky ušlechtilých koní a širokou veřejnost v sobotu 23. června na akci Děti s Downovým syndromem a andaluští koně do stájí na Těchově. Akce začíná v deset hodin dopoledne.


Děti slavily společně se seniory

Ilustrační foto k článku: Děti slavily společně se seniory

Již čtvrtý ročník oblíbené akce Den dětí se konal v úterý 5. června v SENIOR centru Blansko. Na zábavné dopoledne v zahradě domova byly pozvány více jak dvě stovky nejen z blanenských mateřských školek na Dvorské, Údolní a Rodkovského ulici, ale nově také z dětské skupiny Malíček při mateřském centru Veselý Paleček.


Tajemství jeskynních kostí poodhalí výstava v Muzeu Blanenska

Ilustrační foto k článku: Tajemství jeskynních kostí poodhalí výstava v Muzeu Blanenska

Kosti jeskynních medvědů a lvů, uložené po tisíciletí v jeskynních chodbách hluboko pod zemí, skrývají mnohá tajemství, která se pokusí poodhalit nová výstava v Muzeu Blanenska. Vernisáž výstavy proběhne dnes v 18:00 hodin. K vidění zde bude po celé prázdniny až do konce srpna.


Blanenská desítka letos oslaví pátý ročník!

Ilustrační foto k článku: Blanenská desítka letos oslaví pátý ročník!

Jubilejní 5. ročník rodinné sportovní akce Blanenská desítka se rozeběhne a rozjede v sobotu 15. září 2018! Již nyní je na všechny tratě přihlášeno přes 350 účastníků. K letošnímu ročníku pořadatelé připravili pamětní účastnickou medaili pro každého sportovce, který dorazí do cíle desetikilometrového závodu!