Archiv článků
   za měsíc červenec 2023

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Bosá stezka a slackline. Město dokončuje dva projekty z loňského participativního rozpočtu

Ilustrační foto k článku: Bosá stezka a slackline. Město dokončuje dva projekty z loňského participativního rozpočtu

Bosou stezku na nábřeží řeky Svitavy i slackline u basebalového stadionu si budou moci již brzy vyzkoušet obyvatelé i návštěvníci Blanska. Město totiž již zahájilo realizaci dvou projektů participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 2022. Třetí projekt – odpočinkové místo před knihovnou – se dokončí na podzim. Zhmotní se tak nápady obyvatel, které se sešly v loňském ročníku participativního rozpočtu. Připravený je už letošní ročník. Lidé mohou posílat své projekty do 16. října 2023.


Budova Zámku 3 je opravená, město dokončilo další etapu revitalizace předzámčí

Ilustrační foto k článku: Budova Zámku 3 je opravená, město dokončilo další etapu revitalizace předzámčí

Město dokončilo opravy další části předzámčí, které je součástí zámeckého areálu. Rekonstrukce se dočkala budova Zámek 3, která nyní svým vzhledem ladí s okolními objekty. Opravený objekt bude využívat Muzeum Blanenska spolu se Základní uměleckou školou (ZUŠ) Blansko. Přímo v budově blanenského zámku se tím v druhém patře uvolní prostory pro expozice, kam by se v budoucnu mohli podívat návštěvníci.


Stavbu přemostění na Staré Blansko zachycuje časosběrné video

Ilustrační foto k článku: Stavbu přemostění na Staré Blansko zachycuje časosběrné video

Blansko má od letošního roku novou dominantu – most spojující centrální část města se Starým Blanskem. To bylo dosud napojeno pomocí jediné komunikace křižující železniční koridor. Nové přemostění nad řekou Svitavou i tratí umožňuje spojení nezávislé na provozu na železnici. Jeho stavbu po celou dobu od července 2021 do konce letošního května snímala kamera. Podívejte se na videa, která zachycují vše od předání staveniště po ukončení prací, včetně unikátního výsuvu ocelové konstrukce nad železniční trať a řeku Svitavu.


Regenerace vnitrobloku Poříčí – druhá etapa odstartovala

Ilustrační foto k článku: Regenerace vnitrobloku Poříčí – druhá etapa odstartovala

Město zahájilo druhou etapu regenerace vnitrobloku mezi bytovými domy v ulici Poříčí. Modernizace, která přijde na téměř osm milionů korun, se dočkají chodníky ale také parkovací stání, zeleň či veřejné osvětlení. Opravy vnitrobloku omezí chodce i automobilovou dopravu. Práce začaly v pondělí 10. července potrvají do konce října.