Archiv článků
   za měsíc duben 2009

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Jsme stejní jako vy

Jen s obtížemi si člověk představí svět bez chuti, bez hmatových podnětů, bez zvuků či vůní, ale většina lidí si vůbec nedovede představit život v naprosté tmě. Postarat se o sebe, pracovat, pohybovat se po městě, vychovávat děti, sportovat, věnovat se svým koníčkům – bez zraku? Pro ty, pro které je otevření očí po ránu samozřejmostí, je to nepochopitelná představa. Lidská zkušenost je nesdělitelná, proto ani při krátkodobých pokusech pohybovat se se zavřenýma očima nemůžeme prožít to, co prožívají nevidomí. Přesto se o to mnozí snaží.


Časovanou botu za rok 2008 získal klub PVC Blansko

Ilustrační foto k článku: Časovanou botu za rok 2008 získal klub PVC Blansko

Časovaná bota 2008 je výroční cena za největší přínos v oboru nízkoprahových sociálních služeb. V kategorii Pracovní tým roku ji získal Nízkoprahový klub pro děti a mládež PVC Blansko, Sdružení Podané ruce, o.s.


Soutěž: Mít možnost otevřeně promluvit...

Diecézní charita Brno – Oblastní charita Blansko – projekt Spona ve spolupráci s Radiem Proglas pořádá literární soutěž zaměřenou na prevenci násilí s názvem: „Mít možnost otevřeně promluvit…“. Jedná se stěžejní osvětovou akci roku 2009, která začala 1. 1. 2009 a končí 31. 8. 2009.