Archiv článků
   za měsíc říjen 2009

Kategorie: kultura  

 


Blanenské Vítání svatého Martina 2009 – program

Ilustrační foto k článku: Blanenské Vítání svatého Martina 2009 – program

Stalo se již dobrou tradicí, že první sobotu po svatém Martinu projde blanenskými ulicemi průvod s patronem města, svatým Martinem na bílém koni, v čele. Letos se tak stane v sobotu 14. listopadu, kdy je po celý den připraven bohatý program. Avšak již v pátek a také v neděli si jak blanenští občané, tak i návštěvníci našeho města, z pestré kulturní nabídky letošního blanenského Vítání sv. Martina jistě vyberou.


Jak se baví senioři

Ilustrační foto k článku: Jak se baví senioři

V městském klubu důchodců se po prázdninách naplno rozjela nová sezona. Letos ji slavnostně zahájil soubor Radost svojí hymnou, kterou složil a text k ní napsal pan Karel Nesrsta.


Blanenské divadlo představí novou hru

Ilustrační foto k článku: Blanenské divadlo představí novou hru

Blanenské divadlo zkouší novou hru. Premiéry se diváci dočkají už 4. listopadu. Na podrobnosti o tomto představení jsme se zeptali režiséra Jiřího Poláška.


Knihovna představí první knihu Jiřiny Prátové

Jiřina (Gina) Prátová se narodila v podhůří Jeseníků v  Krnově a nový domov našla v Oboře. Její prvotina s názvem „JEŠTĚ POŘÁD SE DIVÍM ANEB ZROZENÍ VENKOVANKY“ bude vypravena do světa na svoji čtenářskou pouť v pátek 16. října v 18 hodin z Městské knihovny Blansko.


Pozvánka na Salon blanenských fotografů

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na Salon blanenských fotografů

Ve výstavní síně Městské knihovny Blansko v pátek 9. října 2009 v 18 hodin slavnostně otevře starostka města PhDr. Jaroslava Králová už druhý ročník „Salonu blanenských fotografů“, věnovaný Vladimíru Jančíkovi.


Zasněná krajina Aleny Baisové

V neděli 11. října ve 14 hodin se v Galerii ve věži uskuteční vernisáž prodejní výstavy obrazů Aleny Baisové. Obrazy, které se tentokrát objeví na zdech galerie, nesou název „Zasněná krajina“.