Archiv článků
   za měsíc říjen 2009

Kategorie: ostatní  

 


Za oknem sníh, v srdci hřejivé vzpomínky na Bouloc

Ilustrační foto k článku: Za oknem sníh, v srdci hřejivé vzpomínky na Bouloc

Prodloužené babí léto zažilo deset studentů OA a SZdŠ Blansko v jihozápadní Francii nedaleko Toulouse. Od 6. do 13. října 2009 poznávali nové blanenské partnerské město Bouloc a jeho bližší i vzdálenější okolí.


Rajbas Outdoor Kotlík 2009 – program festivalu

11. ročník festivalu filmů, setkání a dobrodružství, nad nímž převzala patronát starostka města Blanska Jaroslava Králová, se uskuteční ve dnech 19. 11. – 22. 11. 2009. Čekají vás reportáže ze sedmi světadílů; zaostřeno bude na AFRIKU!



Sbírka pro Diakonii Broumov

Ilustrační foto k článku: Sbírka pro Diakonii Broumov

Další z charitativních sbírek uspořádala Církev československá husitská v Blansku. I tentokrát úspěšnou.


Ořez dřevin kolem elektrického vedení – upozornění

Upozornění vlastníkům či uživatelům nemovitostí (pozemků) na ořez popř. odstranění dřevin ohrožujících bezpečný a spolehlivý provoz zařízení distribuční soustavy.


Ježkův most je na novém místě

Ilustrační foto k článku: Ježkův most je na novém místě

V pátek 9. října začalo stěhování Ježkova mostu do nového umístění mezi řekou a cyklostezkou na levém břehu Svitavy, jen kousek od parku „U Zborováka“.


Město pro děti

Mateřské centrum Klub Ratolest při OCH Blansko se účastní celorepublikové kampaně Sítě mateřských center Město pro děti 1.9.–31.10.2009. V letošním ročníku chce Síť MC upozornit na stav ekologického chování (nakládání s odpady, využívání obnovitelných zdrojů, udržitelný rozvoj atd.) a zlepšit osvětu v této oblasti v jednotlivých obcích.


Bezpečnost seniorů aneb Jak se bránit podvodníkům

Ilustrační foto k článku: Bezpečnost seniorů aneb Jak se bránit podvodníkům

Dne 22. 9. 2009 se uskutečnilo setkání vedení Městské policie Blansko a zástupce Policie ČR Blansko se seniory v Klubu důchodců Blansko, které bylo zaměřeno zejména na bezpečné chování občanů této věkové kategorie.


V nemocnici instalovali nový přístroj

Ilustrační foto k článku: V nemocnici instalovali nový přístroj

V úterý 29. září se nad zadním traktem nemocnice vznášela nová gamma kamera. Jediným způsobem, jak tento velký a těžký přístroj dostat do interiéru budovy, byl obrovský jeřáb.



Gymnázium oslaví šedesátku

Ilustrační foto k článku: Gymnázium oslaví šedesátku

Letos blanenské gymnázium oslaví šedesátku. Jeho založení v roce 1949 bylo vyvoláno značným nárůstem obyvatelstva města Blanska po 2. světové válce.


Humanitární sbírka – pomoc potřebným

Tradiční sbírka humanitárního materiálu se bude konat v pondělí 19. října od 14.30 do 17.00 hodin u dřevěného kostelíku na ul. Rodkovského v Blansku. Humanitární materiál je prostřednictvím Občanského sdružení Diakonie Broumov předáván potřebným lidem jak u nás tak i ve světě.


ČILICHILI zacáluje luxusní kalbu klukům z Blanska

Celé září jste mohli soutěžit o to, komu ČILICHILI zacáluje luxusní kalbu v jakékoliv restauraci dle libosti. Stačilo na základě třech úkolů ukázat, že se ve městech dá žít jinak. A to se rozhodně dá. Nejlíp se to povedlo klukům z Blanska.


Za koláče lůžka pro nevyléčitelně nemocné

Domácí hospicová péče je poskytována týmem odborníků terminálně nemocným, aby mohli důstojně prožít závěrečnou etapu života v domácím prostředí u svých rodin a blízkých. Koupí koláče ve čtvrtek 8. října můžete pomoci i vy.


Kurzy usnadní návrat do zaměstnání

Ilustrační foto k článku: Kurzy usnadní návrat do zaměstnání

Rodinné centrum Blansko se stalo partnerem v projektu ANIMA CZ – region 3 financovaného z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Jeho cílem je předcházet diskriminaci na trhu práce nabídkou vzdělávání zaměřeného na podporu zaměstnatelnosti a zaměstnanosti cílových skupin. Cílovými skupinami jsou ženy ohrožené nezaměstnaností kvůli předcházející, stávající nebo potencionální péči o děti/seniory, otcové v obdobné situaci.


V muzeu odkryli zapomenuté sklepení

Ilustrační foto k článku: V muzeu odkryli zapomenuté sklepení

Vchod do nepřístupného sklepení, které znovuobjevili pracovníci stavební firmy při rekonstrukci vnější omítky zámku, nedávno odkryla stavební firma.


V senior centru oslaví sedm let

Ilustrační foto k článku: V senior centru oslaví sedm let

V říjnu to bude už sedm roků, co se v Blansku v místech nad poliklinikou poprvé otevřely dveře nové budovy. Zařízení, které svým nejmodernějším vybavením patří ke špičkám nejen v bývalém okrese, ale i v Jihomoravském kraji, je zaměřeno na poskytování služeb našim rodičům, babičkám nebo pradědečkům – zkrátka lidem v pokročilém věku.


Ekoolympiáda na náměstí

Ilustrační foto k článku: Ekoolympiáda na náměstí

Agentura Dobrý den Pelhřimov pořádá pod záštitou společnosti EKOKOM další pokračování komunikační kampaně zaměřené na třídění a recyklaci odpadů. Jedna její část, tzv. EKOolympiáda, se uskutečnila na náměstí v Blansku.