Archiv článků
   za měsíc květen 2017

Kategorie: sport  

 


Na Palavě čeří hladinu rádiem řízené makety modelů lodí

Ilustrační foto k článku: Na Palavě čeří hladinu rádiem řízené makety modelů lodí

První a druhá soutěž seriálu Mistrovství České republiky sekce NS pro registrované soutěžící v SMČR právě probíhá v rekreační oblasti Palava. Akce vyhlášená Svazem modelářů České republiky a pořádaná Klubem lodních modelářů Blansko potrvá po celý víkend. Program soutěže najdete v přehledu akcí.






Co měsíc, to medaile aneb Medailová smršť Aleny Žákovské

Ilustrační foto k článku: Co měsíc, to medaile aneb Medailová smršť Aleny Žákovské

Taková je bilance Aleny Žákovské, ultramaratonské veteránky startující v dresu Horizontu Kola Novák Blansko. Nejedná se přitom o regionální pouťové závody, ale o oficiální mistrovství České republiky konané pod záštitou České atletického svazu.



Žáci základních škol se utkali ve fotbale

Ilustrační foto k článku: Žáci základních škol se utkali ve fotbale

Jubilejního 20. ročníku největšího fotbalového turnaje pro žáky základních škol se zúčastnily týmy z celého okresu. Ve dvou věkových kategoriích nastupuje do turnaje téměř 80 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6–11 let. McDonald's Cup se hraje na téměř čtyřech tisících základních školách České republiky a stále se zapojují další.


Celkové vítězství na Ceně města Blanska obhájila Veronika Zamazalová

Ilustrační foto k článku: Celkové vítězství na Ceně města Blanska obhájila Veronika Zamazalová

Plavecký oddíl ASK Blansko uspořádal v sobotu sedmý ročník tradičních závodů „Cena města Blanska.“ Blanenští na nich každoročně oslavují založení plaveckého oddílu v roce 1940. Letošní narozeniny skrývaly číslovku sedmdesát sedm.


Stříbrný úspěch blanenských odchovankyň

Ilustrační foto k článku: Stříbrný úspěch blanenských odchovankyň

Velkého úspěchu v podobě stříbrné medaile za 2. místo na republikovém šampionátu do 13 let v Litoměřicích dosáhly dvě blanenské basketbalistky Zuzana Křížová a Jana Streitová v dresu týmu SŠHM Brno.




Blanenští atleti zabojovali na Přerovském pětiboji

Ilustrační foto k článku: Blanenští atleti zabojovali na Přerovském pětiboji

Na Prvního máje se v Přerově uskutečnil tradiční Přerovský pětiboj. V jeho rámci proběhl také sprinterský trojboj, který se skládá s disciplín 60 m, 100 m a 200 m. Letos už popáté se ho účastnil i tým atletů ASK Blansko, kteří si zaběhli mnoho osobních rekordů, a získali dvě cenná umístění na stupních vítězů.


Tři medaile z Českého poháru pro Jana Vencela

Ilustrační foto k článku: Tři medaile z Českého poháru pro Jana Vencela

Na druhém kole Českého poháru v plavání, které se o víkendu konalo v Ostravě, zářili především zahraniční plavci z Maďarska a Řecka, kteří překonali několik rekordů mítinku.