Archiv článků
   za měsíc červen 2019

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Malý LEADER v Moravském krasu pro rok 2019

S radostí Vám oznamujeme, že MAS Moravský kras dne 26. 6. 2019 vyhlásila výzvu „Malý LEADER v Moravském krasu“ pro rok 2019. V rámci výzvy je možné podpořit NNO se sídlem v Blansku a jejich zajímavé aktivity, akce pořádané na území města Blanska v období od 1. 7. 2019 do 1. 12. 2019. V rámci výzvy je možné podpořit aktivity zaměřené na kulturu, sport, umění, místní tradice, zdravý životní styl, turistiku apod.


Ústavní soud zamítl ústavní stížnost města Blanska kvůli oddělení Spešova, radnice zváží další možnosti

Ilustrační foto k článku: Ústavní soud zamítl ústavní stížnost města Blanska kvůli oddělení Spešova, radnice zváží další možnosti

Ústavní soud v Brně zamítl ve středu 26. června ústavní stížnost města Blanska proti rozsudku Nejvyššího soudu, neboť dospěl k závěru, že jím nebyla porušena základní práva ani svobody stěžovatele. Spor souvisí s oddělením obce Spešov od Blanska a jejím odmítnutím uznat svůj podíl na závazcích města ve výši přes 800 tisíc korun.


Jedlé oleje a tuky v PET lahvích můžete v Blansku hodit do speciálních popelnic

Ilustrační foto k článku: Jedlé oleje a tuky v PET lahvích můžete v Blansku hodit do speciálních popelnic

Máte doma přepálený olej či tuk ze smažení a nechcete jimi zanášet odpadní roury? Pak je stačí slít do PET lahve a vyhodit do speciální popelnice. Jednu z nich najdou Blanenští v Rožmitálově ulici v centru města vedle supermarketu, nádoby jsou pak také na dalších čtyřech místech.



Nové hořáky na kotle v Blansku budou město stát přes dva miliony korun

Více než dva miliony korun budou stát nové hořáky, které se musí koupit ke stávajícím kotlům v kotelnách v soustavě centrálního zásobování teplem v Blansku, protože nesplňují přísnější emisní limity. Ty začnou platit od 1. ledna příštího roku. Nákup nových hořáků schválilo na červnovém zasedání zastupitelstvo. Na tiskové konferenci to sdělil místostarosta Ivo Polák.


Druhá etapa regenerace sídliště Zborovce přijde na zhruba 19 milionů korun

Ilustrační foto k článku: Druhá etapa regenerace sídliště Zborovce přijde na zhruba 19 milionů korun

Město Blansko v letošním roce naváže na dokončenou loňskou I. etapu regenerace sídliště Zborovce, která probíhala na ulicích Okružní a Krajní. Tentokrát se nového „kabátu“ dočká Kamnářská ulice, která projde kompletní rekonstrukcí. Nyní se připravuje výběrové řízení na stavební firmu, která by měla regeneraci udělat. Na tiskové konferenci to uvedl starosta Jiří Crha.




Strážníci díky kamerám vypátrali dalšího vandala

Ilustrační foto k článku: Strážníci díky kamerám vypátrali dalšího vandala

Blanenští strážníci vypátrali díky kamerám dalšího mladistvého vandala, který v odpočinkové zóně na takzvaném Poduklí počmáral jeden z herních prvků.