Archiv článků
   za měsíc srpen 2019

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Více než sto dětí si užilo příměšťáky v Nemocvičně!

Nemocvična, projekt Nemocnice Blansko, již podruhé uspořádala příměstské tábory. Příměšťáky Nemocvičny letos ve čtyřech letních turnusech využilo 107 dětí z Blanska a okolí. Věkový rozptyl dětí byl od 5 do 12 let.


Rekonstrukce Kamnářské ulice by měla trvat asi sto dnů a vzniknou při ní desítky nových parkovacích míst

Ilustrační foto k článku: Rekonstrukce Kamnářské ulice by měla trvat asi sto dnů a vzniknou při ní desítky nových parkovacích míst

V pondělí 2. září začíná kompletní rekonstrukce Kamnářské ulice, která je druhou etapou regenerace sídliště Zborovce. Stavební práce by měly trvat zhruba 100 dnů, tedy do 11. prosince. Generálním zhotovitelem je firma Eurovia CS, a.s. Jak už dříve uvedl blanenský starosta Jiří Crha, při rekonstrukci dojde k přeložkám inženýrských sítí a vybudování desítek nových parkovacích míst.


Úpravy Údolní ulice potrvají tři měsíce a vytvoří se při nich téměř 60 parkovacích míst

Ilustrační foto k článku: Úpravy Údolní ulice potrvají tři měsíce a vytvoří se při nich téměř 60 parkovacích míst

Téměř šedesát parkovacích míst včetně tří stání pro invalidy se vytvoří při rekonstrukci Údolní ulice v Blansku, která začala 24. července a podle investičního odboru potrvá zhruba tři měsíce – tedy do konce října. Náklady na akci, kterou dělá firma RONYTRANS Brno, se pohybují kolem sedmi milionů korun.