Archiv článků
   za měsíc září 2019

Kategorie: tiskové zprávy  

 


V laboratořích městské nemocnice mají nový analyzátor

Ilustrační foto k článku: V laboratořích městské nemocnice mají nový analyzátor

Poslední zářijový čtvrtek byl v prostorách oddělení klinických laboratoří blanenské nemocnice slavnostně zahájen provoz nového analyzátoru krve a moči. Akce se zúčastnilo vedení nemocnice a města a také vedení společnosti Siemens Healthineers, která je dodavatelem tohoto přístroje. Ten je první v Jihomoravském kraji.


Z Těchova na Obůrku se lidé dostanou rychleji po opravené místní komunikaci ve Žlíbcích

Ilustrační foto k článku: Z Těchova na Obůrku se lidé dostanou rychleji po opravené místní komunikaci ve Žlíbcích

Poslední zářijovou středu byla otevřena nově opravená komunikace v lokalitě Žlíbky v blanenské místní části Těchov, která spojuje a výrazně zkracuje cestu z Těchova na Obůrku. Odbor komunální údržby nechal cestu opravit poté, co o to požádala místní občanská aktivita.


Začala stavba mostu, komunikace a parkoviště u Salmova mlýna

Ilustrační foto k článku: Začala stavba mostu, komunikace a parkoviště u Salmova mlýna

Opravit komunikaci a most a vybudovat parkování poblíž sportovišť – to jsou plány vedení města Blanska v lokalitě poblíž Salmova mlýna, které se začaly naplňovat od pondělí 16. září. Jako první přijde na řadu nový most u Salmova mlýna, pak se stavbaři pustí do komunikace a parkovací plochy pro auta. Hotovo by mělo být v lednu příštího roku, bude však záležet především na počasí a tím pádem na technologickém postupu při opravě mostu.


Přemostění na Staré Blansko: město bude dále jednat se SŽDC a krajem

Ilustrační foto k článku: Přemostění na Staré Blansko: město bude dále jednat se SŽDC a krajem

Projekt přemostění železničního přejezdu v lokalitě na Starém Blansku pokračuje výkupem pozemků a dalšími jednáními, která však zřejmě budou ještě hodně náročná a složitá. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) totiž podmiňuje případnou účast na financování přemostění uzavřením železničního přejezdu. Nejen tato podmínka, ale i další náležitosti projektu tak budou ještě letos předmětem dalších vyjednávání.


Do bývalé hasičky se přestěhuje informační kancelář a bude tam i víceúčelový sál

Ilustrační foto k článku: Do bývalé hasičky se přestěhuje informační kancelář a bude tam i víceúčelový sál

Budova bývalé hasičky v Blansku se oděje do nového hávu. Po rekonstrukci, která by měla začít za dva roky, se z ní stane objekt občanské vybavenosti a přemístí se tam informační kancelář Blanka. Ta by měla být v přízemí. V prvním patře pak vznikne společenský sál, který se využije na různé společenské a kulturní události. O plánech na rekonstrukci a o nové podobě objektu informovalo vedení města na tiskové konferenci.


Na Písečné můžou vyrůst pěkné nové byty

Nové krásné byty, které splňují požadavky na moderní bydlení, můžou v blízké budoucnosti vyrůst na volných pozemcích na blanenském sídlišti Písečná. Radní totiž koncem srpna schválili možnost jejich výstavby a poté i prodeje pozemků pod bytovými domy.