Archiv článků
   za měsíc červen 2020

Kategorie: sport  

 


Mladí atleti ASK Blansko se na závodech neztratili

Ilustrační foto k článku: Mladí atleti ASK Blansko se na závodech neztratili

Atletické soutěže se rozjely v plném proudu. Po přerušení z důvodu koronaviru i blanenský oddíl atletiky ASK Blansko vyhlížel k soutěžím s respektem. O to větší radost z předváděných výkonů máme.



Fotbalový stadion čeká rekonstrukce za čtyři miliony. Hráči věří v postup do 2. ligy

Ilustrační foto k článku: Fotbalový stadion čeká rekonstrukce za čtyři miliony. Hráči věří v postup do 2. ligy

Novou tribunu, oplocení, koridor pro fanoušky hostujících týmů ale také elektroinstalaci a zázemí pro novináře by mohl mít už od konce prázdnin fotbalový stadion na ASK. Zastupitelé na jeho opravu schválili čtyřmilionovou investici. Fanoušci i hráči FK Blansko věří, že klub by mohl postoupit do druhé ligy. Bez plánovaných oprav by se ale zápasy na domácí půdě vůbec nemohly uskutečnit.


Blanenští baseballisté zahájili sezónu rozpačitě

Ilustrační foto k článku: Blanenští baseballisté zahájili sezónu rozpačitě

V pátek 22. května se rozběhla baseballová extraliga a v ní i Olympia Blansko. Blanenští baseballisté zahájili sezónu na hřišti brněnské Techniky, kde v sobotu 23. května podlehli svému soupeři poměrně vysoko 14:4 a cestou do Blanska museli notně zpytovat svědomí.


Město plánuje obnovu sportovišť, kde získat peníze se radí i s hokejistou Milanem Hniličkou

Ilustrační foto k článku: Město plánuje obnovu sportovišť, kde získat peníze se radí i s hokejistou Milanem Hniličkou

Na svém kontě má bývalý hokejový brankář zlatou a bronzovou olympijskou medaili, s národním týmem vybojoval také tři zlaté, tři bronzové a jednu stříbrnou medaili na Mistrovství světa. Na zimní stadion v Blansku ale nepřijel v roli brankáře, bývalý reprezentant se se sportovištěm seznamoval coby předseda Národní sportovní agentury. Právě přes ni totiž stát přerozděluje všechny sportovní dotace, Blansko by na některé z nich rádo dosáhlo.