Archiv článků
   za měsíc květen 2020

Kategorie: sport  

 


Doufám, že se v Blansku opět bude hrát druhá liga, věří hokejista Filip Král

Ilustrační foto k článku: Doufám, že se v Blansku opět bude hrát druhá liga, věří hokejista Filip Král

Málokdo dělá hokeji v Blansku takovou reklamu jako Filip Král. Blanenský odchovanec působí v zámoří již přes dva roky a největší úspěch kariéry si připsal letos na jaře, když podepsal nováčkovský kontrakt s jedním z tradičních klubů NHL – s Torontem Maple Leafs.


Lázně spustí provoz od 1. června. Na otevření se chystá i aquapark

Ilustrační foto k článku: Lázně spustí provoz od 1. června. Na otevření se chystá i aquapark

Dárek k Mezinárodnímu dni dětí si připravila společnost Služby Blansko. Od pondělí 1. června totiž spustí provoz zdejší kryté lázně. Bazén se během nucené odstávky dočkal oprav, nyní už je nově napuštěný a údržba přes víkend dokončí poslední přípravy. Provoz v pátek odsouhlasili i hygienici. Na otevření už se chystají i v sousedním aquaparku, ten přivítá první návštěvníky v druhé polovině června.


Čeká nás hodně práce, ale je to výzva, říká generální manažer FK Blansko

Ilustrační foto k článku: Čeká nás hodně práce, ale je to výzva, říká generální manažer FK Blansko

Blanenský fotbal zažívá revoluci. Ligové grémium (řídící orgán dvou nejvyšších soutěží v ČR) schválilo pokračování Fortuna ligy a Fortuna národní ligy (F:L a F:NL) a vedení blanenských fotbalistů se rozhodlo vytvořit sportovní úsek managmentu. Z role trenéra se do funkce generálního manažera posunul Zbyněk Zbořil. Na pozici trenéra klub angažoval bývalého precizního beka Oldřicha Machalu, který naposledy koučoval druholigový Prostějov.


Bazén se už napouští vodou, kryté lázně se otevřou na začátku června

Ilustrační foto k článku: Bazén se už napouští vodou, kryté lázně se otevřou na začátku června

První návštěvníci si v krytých lázních na Sportovním ostrově zaplavou zřejmě už na začátku června. Bazén se po nucené odstávce začíná znovu napouštět vodou. Uzavření kvůli koronavirové epidemii pracovníci městské společnosti Služby Blansko, která sportoviště provozuje, totiž využili k opravám a údržbě. Z toho důvodu byla vana bazénu zcela bez vody.


Ekonomika bude ten největší problém, ví předseda ASK Blansko Josef Vrba

Ilustrační foto k článku: Ekonomika bude ten největší problém, ví předseda ASK Blansko Josef Vrba

Blanenští sportovci se již mohou věnovat svým zájmům. Vládní opatření pomíjejí a sportoviště se otevírají. Aktuální je teď ale hrozba zániku klubů nebo omezení jejich činnosti. „Nikdo nám není zatím schopen garantovat podporu ve stejné výši jako v uplynulých letech. Rozhodující v tomto směru bude květen,“ říká Josef Vrba, předseda ASK Blansko.


Minigolf se dočkal opravy. Otevře se v červnu

Ilustrační foto k článku: Minigolf se dočkal opravy. Otevře se v červnu

Areál minigolfu v rekreační oblasti Palavě se ještě před sezonou dočkal rekonstrukce. Práce na sportovišti, které je ve správě městské společnosti Služby Blansko, už začaly. Hotovo má být do prvního červnového víkendu, kdy se minigolf otevře návštěvníkům. Investice před sezónou přijdou na 200 tisíc korun.