Archiv článků
   za měsíc prosinec 2022

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Zastupitelé schválili rozpočet města Blanska na rok 2023

Ilustrační foto k článku: Zastupitelé schválili rozpočet města Blanska na rok 2023

Zastupitelstvo města na svém dnešním zasedání schválilo rozpočet pro rok 2023. Rozpočet je schválený jako vyrovnaný. Město bude v roce 2023 hospodařit s částkou ve výši 608,753 milionů korun. Na investice je navrženo přes 121,4 milionu korun. Rozpočet odsouhlasilo všech 25 přítomných zastupitelů.


Nové přemostění na Staré Blansko už pro automobily spojilo obě části města rozděleného tratí

Ilustrační foto k článku: Nové přemostění na Staré Blansko už pro automobily spojilo obě části města rozděleného tratí

Řidiči mohou od pondělí 19. prosince využívat nové přemostění na Staré Blansko. Spojnice, která překlenuje železniční trať a řeku Svitavu, se otevřela v 16:00 hodin, zatím ovšem pouze pro automobilovou dopravu a v režimu projíždíte stavbou. Na přemostění se bude pracovat až do března příštího roku.


Participativní rozpočet 2022 zná vítěze. Město zrealizuje hned tři náměty z hlasování

Ilustrační foto k článku: Participativní rozpočet 2022 zná vítěze. Město zrealizuje hned tři náměty z hlasování

Známe výsledky hlasování ve 4. ročníku participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. Nejvíce hlasů získalo Odpočinkové místo před knihovnou. Druhou a třetí příčku se shodným počtem hlasů obsadily projekty Bosá stezka na Ježkově nábřeží a Slackline na ostrově Ludvíka Daňka. Vzhledem k předpokládané nižší finanční náročnosti všech projektů dnes rada města nakonec rozhodla, že se v příštím roce zrealizují všechny tři náměty. Na participativní rozpočet je vyčleněno 700 tisíc korun.