Archiv článků
   za měsíc červen 2005

Kategorie: sport  

 


Baseball na náměstí si bude moci vyzkoušet každý

Díky ME a Major League Baseball se baseball dostane i na hlavní náměstí v pořádajících městech. Akce pod anglickým názvem „MLB Roadshow 2005“ proběhne také v Blansku na náměstí Republiky od 6. do 7. července vždy od 10 do 16 hodin. Každý si bude moci vyzkoušet základy baseballu pod dozorem odborníků. Akce bude také tím nejlepším upozorněním na nadcházející baseballové Mistrovství Evropy, které zahájí zápasem ČR — Španělsko 7. 7. v 16.00 hod. v Blansku.


Vytrvalci si zaběhnou k moři

Ilustrační foto k článku: Vytrvalci si zaběhnou k moři

Dopravit se v nadcházejícím parném létu autem, autobusem či nejlépe letadlem na dovolenou k moři není ničím neobvyklým. Čtveřice blanenských vytrvalců se však rozhodla k moři běžet. Jeden z aktérů Jan Macura ještě nikdy u moře nebyl, a tak se v partě běžců zrodil nápad k moři si zaběhnout. Startovat budou z blanenského náměstí Republiky v pátek 24. 6. v 16 hodin.


Půlmaraton vyhrál již potřetí Ivan Čotov

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton vyhrál již potřetí Ivan Čotov

Jedenáctého ročníku Půlmaratonu Moravským krasem, odstartovaného již tradičně výstřelem z děla, se letos zúčastnilo 124 běžců. Byl mezi nimi nejen dvojnásobný vítěz tohoto závodu Bulhar Ivan Čotov, ale svoji premiéru na trati dlouhé 21,1 km si odbyl také hejtman Jihomoravského kraje Stanislav Juránek.


HC T-Blade Blansko bude hrát o titul mistra republiky

Ilustrační foto k článku: HC T-Blade Blansko bude hrát o titul mistra republiky

Zimní stadion v Blansku nezahálí ani přes léto. Již několikátým rokem je místo ledu instalována speciální umělá plocha pro vyznavače kolečkových in-line bruslí. A tak se zde mohou konat i hokejové zápasy, jako např. minulou sobotu turnaj mladších žáků ke 100. výročí povýšení Blanska na město.


Slavnostní pojmenování Sportovního ostrova Ludvíka Daňka

Ilustrační foto k článku: Slavnostní pojmenování Sportovního ostrova Ludvíka Daňka

Další významnou akcí, která se bude konat v rámci oslav 100. výročí povýšení Blanska na město, bude slavnostní pojmenování sportovního komplexu v našem městě názvem „Sportovní ostrov Ludvíka Daňka“. Město Blansko chce pojmenováním sportovního komplexu po Ludvíku Daňkovi vyjádřit úctu tomuto vynikajícímu sportovci, olympijskému vítězi a světovému rekordmanovi v hodu diskem, který se narodil v městské části Blansko-Hořice.


O postupu Olympie do play off rozhodne další zápas

Utkání s Olomoucí byla podobná jako vejce vejci. Olympia se stále trápí na pálce. I proti poslednímu týmu tabulky s nejslabší obranou v Extralize nedokázali blanenští pálkaři vyvinout stálý tlak v útoku, který by soupeře srazil na kolena.


V Blansku se odehraje Mistrovství Evropy v baseballu mužů

Ilustrační foto k článku: V Blansku se odehraje Mistrovství Evropy v baseballu mužů

Blansko je jedním z měst, kde se od 7. do 17. července odehrají zápasy Mistrovství Evropy v baseballu mužů. Tato prestižní akce se zde bude konat především díky loňskému ME kadetů, které se zdejším pořadatelům podařilo skvěle zvládnout a také díky hřišti, které patří mezi špičku v ČR. Kromě Blanska se bude hrát na hřištích v Chocni, Olomouci a v Praze, kde se odehrají finálové zápasy.