Archiv článků
   za měsíc říjen 2011

Kategorie: cestovní ruch  

 


Program 5. ročníku Vítání sv. Martina 2011

Od pátku 11. listopadu až do neděle 13. listopadu můžete vyrazit na některou z mnoha akcí spojených s Vítáním svatého Martina v Blansku.


Běžecká liga finišuje

Pouhé čtyři závody zbývají běžcům Okresní běžecké ligy k vylepšení pořadí v bodovacích tabulkách. Seriál zahrnuje 27 závodů a do konečného hodnocení se započítá 17 nejlepších bodových zisků.


Předprodej vstupenek na Vítání sv. Martina

Od minulého roku bylo na na akci zavedeno vstupné, díky němuž mohou organizátoři nabídnout kvalitnější program a vylepšit organizační zabezpečení celé akce. I v letošním roce bude v zámeckém parku vybíráno vstupné, a to v nezměněné výši, navíc ještě s drobným bonusem.


Novinky z Nemocnice Blansko

Ilustrační foto k článku: Novinky z Nemocnice Blansko

Po delším čase jsme zavítali do blanenské nemocnice, abychom se dozvěděli od paní ředitelky Vladimíry Danihelkové, co nového v nemocnici pro pacienty připravují či jaké nové služby jim již nabízí.


Kino Blansko oslavilo devadesátiny filmem V peřině

Ilustrační foto k článku: Kino Blansko oslavilo devadesátiny filmem V peřině

Na konci měsíce září byla dokončena digitalizace blanenského kina. Slavnostní zahájení digitální éry a připomenutí 90. výročí blanenského kina se uskutečnilo v úterý 25. 10.2011 v 19.00 hodin.


Výstava Jana Merty zahájena

Ilustrační foto k článku: Výstava Jana Merty zahájena

15. 10. v 17.00 byla v Galerii města Blanska zahájena výstava Jana Merty nazvaná Mým Jihomoravanům. Sám autor v úvodním slovu při zahájení vernisáže přiznal, že Jižní Morava je pro něj krajem, kde vystavuje častěji než jindy. „Tento kraj je mým osudovým. Cítím se tady dost doma,“ prohlásil sám Jan Merta v úvodním slovu ve svém projevu.


Staňte se členem družiny svatého Martina

Zvony na věži kostela svatého Martina velebně zahlaholí, bubny výhružně zaduní, zazní ržání koní a křik herolda, mihnou se modré vlajky s bílou věží. Atmosféru dobře známou z minulý let budete moci zažít i letos, kdy svatý Martin se svou družinou opět projde městem Blanskem, aby zavítal do zámeckého parku a zahájil slavnostní den.


Běžecká škola v Blansku

Aneb Půlmaratonem to nekončí. Bylo velkým překvapením kolik občanů města běželo 1/2maratonskou trať a to přesto, že neběhají. Proto vznikl nápad upořádat běžeckou školu a na již 17. ročník Půlmaratonu Moravským krasem je připravit a nebo jen dát správný směr těm, kteří rádi běhají nebo teprve chtějí začít.