Archiv článků
   za měsíc říjen 2011

Kategorie: ostatní  

 


Skauti oslavili 100 let hned několika akcemi

Ilustrační foto k článku: Skauti oslavili 100 let hned několika akcemi

Ve školním roce 2011/2012 slaví Junák 100 let své existence. Právě před 100 lety Antonín Benjamin Svojsík plánoval svůj první skautský tábor. Výročí skauti na Blanensku oslavili několika akcemi.


Na střední školu nastoupí studenti už jako tým

S nástupem na střední školu přicházejí i noví spolužáci. Abychom se lépe a rychleji poznali, uspořádala OA a SZdŠ Blansko seznamovací a adaptační pobyt na jižní Moravě u obce Radějov.


Výzva pro pořadatele kulturních akcí

Informační kancelář Blanka připravuje i pro rok 2012 Kalendář akcí regionu Moravský kras a okolí. Rádi bychom do něj zařadili co největší množství akcí, které se budou na Blanensku konat. Dovolujeme si tedy požádat pořadatele a organizátory akcí o zaslání informací o termínech kulturních, sportovních a společenských akcí, které plánují v příštím roce.


Volno? Prázdniny? Víme, co s nimi.

Sdružení Ulita v rámci svého klubu Šnek připravilo pro děti 1. - 4. tříd další zábavné, povídací, tvořivé, pohádkové a všeobecně nezapomenutelné dny pro období podzimních prázdnin pod heslem „Všude dobře – ve Šneku v Ulitě nejlíp.“


DDM na plný pecky

Zahájení školního roku 2011/2012 bylo v Domě dětí a mládeže Blansko nad očekávání příjemné. Do stávajících i nových kroužků se přihlašuje stále více dětí.Z nových kroužků můžeme jmenovat například kroužek střelecký, myslivosti a ochrany přírody, kroužek plastikových modelářů, rocková kytara a jiné.


Bílá pastelka pomáhá

Ilustrační foto k článku: Bílá pastelka pomáhá

Celonárodní sbírka Bílá pastelka se koná každoročně od roku 2000 u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole (15.10.).


Festival Rajbas Outdoor Kotlík se blíží

Zatímco podrobný program festivalu, který se letos uskuteční o víkendu 25.–27. listopadu, pořadatelé připravují, zanedlouho je uzávěrka doprovodné filmové soutěže OKEM DOBRODRUHA 2011.



Potkaní mazlíčci v Olešné

Ilustrační foto k článku: Potkaní mazlíčci v Olešné

Letos již podruhé se v Olešné konala výstava potkanů, kteří se pro svou nenáročnost, čistotnost, přítulnou povahu a inteligenci stávají stále oblíbenějšími domácími mazlíčky.


Koláč pro domácí hospicovou péči 2011

Podpořte domácí hospicovou péči charitativní sbírkou, při které budou nabízeny koláče za dobrovolnou cenu. Výtěžek bude použit na nákup vysoce kalorických nápojů, určených pro onkologicky nemocné.


Mladý politolog vystoupí v knihovně

Ilustrační foto k článku: Mladý politolog vystoupí v knihovně

Po loňském úspěchu, kdy vystoupil s přednáškou o napjaté situaci v Čečensku, se do Městské knihovny Blansko vrací student Katedry politologie Univerzity Palackého v Olomouci Aleš Blaha.


Senior Point – informační místo pro seniory nově i v Blansku

Ilustrační foto k článku: Senior Point – informační místo pro seniory nově i v Blansku

V pátek 23. 9. 2011 byl v Blansku za přítomnosti krajské radní Marie Cackové a starosty města Blanska Lubomíra Toufara a slavnostně otevřen Senior Point, informační středisko pro seniory zřízené díky aktivitě obecně prospěšné společnosti s výstižným názvem „Společně“.


Pořádání svatebních obřadů na zámku dočasně zrušeno

Z důvodů plánované opravy budovy zámku jsou počínaje 1. říjnem 2011 a konče 30.červnem 2012 dočasně zrušeny svatební obřady na zámku. Vzhledem k náročnosti stavebních úprav je možné, že termín 30. června nebude konečný.


O víkendech nuda nehrozí

Ilustrační foto k článku: O víkendech nuda nehrozí

V letošním školním roce Sdružení Ulita opět zahajuje své tradiční „Víkendovky“, které letos pořádá již sedmým rokem.