Archiv článků
   v roce 2014

Kategorie: cestovní ruch  

 


Projekt Pohádkové království šneka Krasíka slaví první sezonu

Ilustrační foto k článku: Projekt Pohádkové království šneka Krasíka slaví první sezonu

Projekt Pohádkového království šneka Krasíka, který iniciovala MAS Moravský kras ve spolupráci s partnerskou MAS OZ KRAS na Slovensku, má za sebou první turistickou sezonu své existence. K slavnostnímu založení pohádkového království v Moravském krasu došlo 5. dubna 2014 v Senetářově za účasti veřejnosti a zástupců všech zakládajících pohádkových kanceláří.


Vyšla nová Kniha českých rekordů

Obsahuje mj. také poslední rekord Blanska, Boskovic a Pivovaru Černá Hora  z letošního roku, a to „Nejvíc lidí, kteří mají srdce na dlani“.


Cyklotoulky z Blanska ve vysílání ČT sport

Vydejte se s námi za těmi nejkrásnějšími místy v České republice, zve již dlouhou dobu známý pořad Cyklotoulky k návštěvě míst po celé České republice. Nyní autoři zavítali i do Blanska a jeho okolí.


Blanka nabízí zdarma nové turistické mapy regionu

V rámci projektu Ochutnejte Blanensko! jsou v Blanenské informační kanceláři Blanka k dispozici nové turistické trhací mapy regionu, na kterých jsou vyznačeny hlavní turistické cíle Blanenska a Moravského krasu. Jejich distribuce je bezplatná.


Blanka poskytuje své služby již patnáctým rokem

Ilustrační foto k článku: Blanka poskytuje své služby již patnáctým rokem

Záběr činností Blanenské informační kanceláře Blanka je velmi široký. Neslouží jen turistům, ale poskytuje řadu služeb občanům města samotného. Jejím cílem je najít odpověď na jakoukoli otázku svých klientů, i když se netýká cestovního ruchu, a vždy je spolehlivě navést přesně tam, kam potřebují. Právě zde se také rodí a vytvářejí propagační materiály města a koordinují se zde zahraniční styky s partnerskými městy.


Krasíkovo pohádkové království láká k návštěvě Moravského krasu

Ilustrační foto k článku: Krasíkovo pohádkové království láká k návštěvě Moravského krasu

Město Blansko uzavřelo smlouvu o partnerské spolupráci s MAS Moravský kras v rámci projektu „Pohádkové království šneka Krasíka“. Malí turisté putují po šnečkově království a v jednotlivých pohádkových kancelářích sbírají razítka do cestovního pasu. Za nasbíraná razítka se pak mohou těšit na zajímavou odměnu.


Město Blansko vydalo nové pohlednice

Ilustrační foto k článku: Město Blansko vydalo nové pohlednice

S novou turistickou sezonou je třeba rozšířit a doplnit turistický sortiment v informační kanceláři Blanka. Ač je v současnosti moderní posílat pozdravy z dovolené formou sms a mms zpráv, klasická pohlednice zůstává oblíbeným turistickým suvenýrem.


Blansko na dlani

Ilustrační foto k článku: Blansko na dlani

V letošní turistické sezoně lze navštívit komentovanou prohlídku věže kostela sv. Martina v Blansku.


Vyšel Blanenský chodec

Ilustrační foto k článku: Vyšel Blanenský chodec

Nově vyšlá publikace je autorovým vyznáním městu, jakýsi „blanenský chodec“. Oslovuje rodáky, obyvatele i návštěvníky, zkrátka všechny, kdo mají rádi město Blansko.




Blansko pracuje usilovně na své propagaci

Ilustrační foto k článku: Blansko pracuje usilovně na své propagaci

Město Blansko podniká v oblasti cestovního ruchu nespočet aktivit. Všechny mají jeden cíl, představit Blansko turistům a přilákat je do města, potažmo do zdejšího regionu. Co se v této oblasti povedlo v loňském roce a co je plánováno na letošek, o tom si povídám s místostarostou Jiřím Crhou.


Slavnostní zahájení turistické sezony 2014 aneb Lidé v našem kraji na dlani srdce mají!

Ilustrační foto k článku: Slavnostní zahájení turistické sezony 2014 aneb Lidé v našem kraji na dlani srdce mají!

Aktivity spojené se slavnostním zahájením turistické sezony v destinaci Moravský kras a okolí není třeba čtenářům jistě sáhodlouze představovat. Už po osmé je mají první dubnovou neděli ve své společné režii města Blansko, Boskovice a spolu s nimi Pivovar Černá Hora, na jehož nádvoří vždy celá akce vyvrcholí.


Blanensko.cz nově i v angličtině

Ilustrační foto k článku: Blanensko.cz nově i v angličtině

Regionální webové stránky www.blanensko.cz mají nově i anglickou mutaci. Vzhledem k tomu, že web je v dnešní době nepochybně hlavním informačním zdrojem, rozhodlo se Město Blansko vytvořit anglickou verzi těchto stránek, jejichž primárním úkolem je podat základní informace o blanenském regionu nejen českým, ale především i zahraničním turistům.


Blansko se prezentovalo na veletrhu Regiontour 2014

Ilustrační foto k článku: Blansko se prezentovalo na veletrhu Regiontour 2014

Ve dnech 16.-19.1.2014 proběhl na brněnském výstavišti v pavilonu P již 23. ročník mezinárodního veletrhu REGIONTOUR, jehož účastníkem je každoročně i Město Blansko. Souběžně s touto akcí se uskutečnil i veletrh cestovního ruchu GO, který se zaměřuje především na výjezdovou turistiku, a festival krajových specialit a potravin Reg Food Fest.