Archiv článků
   v roce 2007

Kategorie: cestovní ruch  

 


Blansko opět na veletrhu Regiontour

Se začátkem nového roku opět začíná kolotoč veletrhů cestovního ruchu, které své návštěvníky zahrnují nabídkou všech možných turistických destinací doma i v zahraničí. Pro ty z vás, kteří preferujete dovolenou v České republice, je určen především mezinárodní veletrh turistických možností v regionech Regiontour, který se koná 10.–13. 1. 2008 na brněnském výstavišti. První dva dny jsou určeny pro odborné návštěvníky, víkend pak pro širokou veřejnost.


Blansko na veletrhu REgustibus v partnerském městě Scandianu

Ilustrační foto k článku: Blansko na veletrhu REgustibus v partnerském městě Scandianu

Město Blansko již více jak 40 let udržuje družbu s italským Scandianem. Mezi oběma městy již proběhly výměny kulturní, sportovní, politické i školní. Tento rok se Blansko poprvé prezentovalo ve Scandianu na mezinárodním gastronomickém veletrhu REgustibus, který se konal 15. – 19. 11. 2007.


Zánik povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních

K 1. 1. 2008 zanikají povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových nebo podzemních, která byla vydána před 1. 1. 2002. Povolení vydaná po 1. lednu 2002 platí po dobu v nich určenou. O prodloužení končících povolení je nutné požádat do 1. 7. 2007 na příslušném vodoprávním úřadě, kterým je obecní úřad obce s rozšířenou působností.



Blansko míří na Regiontour do Brna

Ilustrační foto k článku: Blansko míří na Regiontour do Brna

Společná expozice Blanska, Boskovic a Černé Hory nazvaná „Moravský kras a okolí“ bude na 16. mezinárodním veletrhu turistických možností v regionech REGIONTOUR 2007 lákat nejen turisty, ale i touroperátory, k návštěvě této jedinečné lokality.