Archiv článků
   v roce 2012

Kategorie: cestovní ruch  

 



Blansko vstoupí do Burčákové Unie

Ilustrační foto k článku: Blansko vstoupí do Burčákové Unie

Burčáková Unie je recesistický státní útvar, který vznikl v Hustopečích a každoročně se připomíná světu první říjnový víkend na Burčákových slavnostech.


Na Martina k Poledníku

Ilustrační foto k článku: Na Martina k Poledníku

Věž kostela sv. Martina je vidět snad z celého města. Jaký je pohled opačný, totiž z věže na město, to ví zatím jen pár vyvolených, kteří se na věž dostali při výjimečných příležitostech.


Nový propagační film představí Blansko

Ilustrační foto k článku: Nový propagační film představí Blansko

Krásy města Blanska bude už od září propagovat krátký film, jenž ve spolupráci s firmou Aspida vznikl v červnu letošního roku.


Průvodcovská služba poprvé v Blansku

Blanenská informační kancelář Blanka ve spolupráci s Galerií Ve Věži nově zavádí pro turistickou sezonu 2012 komentované prohlídky města Blanska s průvodcem.


Blanenská IT firma expanduje do oblasti cestovního ruchu

Ilustrační foto k článku: Blanenská IT firma expanduje do oblasti cestovního ruchu

Firma FPO, s. r. o., která již druhým rokem provozuje půjčovnu vozítek Segway u Kateřinské jeskyně, se rozhodla své aktivity zaměřené na cestovní ruch rozšířit, a to způsobem více než velkorysým.


Fenomén princezna

Ilustrační foto k článku: Fenomén princezna

Princezna. Snad každá holčička v životě projde obdobím, kdy je fascinována princeznovstvím se všemi příslušnými atributy – mládí, krása, vznešenost, dlouhé šaty, dlouhé vlasy, korunka.


Blansko je královstvím českého streetballu

Ilustrační foto k článku: Blansko je královstvím českého streetballu

V neděli 27. května 2012 se na multifunkčním hřišti při ZŠ Dvorská konal blanenský streetballový turnaj STREET4STREET. Turnaj se v Blansku koná již od roku 1999 a je nejdéle souvisle pořádaným streetballovým turnajem v republice.



Cyklobusy na Blanensku v turistické sezoně 2012

Vzhledem k rostoucímu zájmu o cykloturistiku bude v rámci integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje cca od poloviny měsíce dubna 2012 zahájena na autobusové lince č. 729 231 jedoucí po trase Blansko – Jedovnice – Kotvrdovice- Senetářov – Lipovec- Studnice speciální přeprava tzv. cyklobusy.


Do Krasu zas Krasobusem!

Ilustrační foto k článku: Do Krasu zas Krasobusem!

I v letošním roce bude v provozu turistická linka Blansko – Skalní mlýn. Na cestující však čeká několik novinek.


Rekordní aprílová neděle: Máme o kolečko víc!

Ilustrační foto k článku: Rekordní aprílová neděle: Máme o kolečko víc!

Přes pět stovek turistů z Blanenska, Boskovicka a Brněnska dorazilo na tradiční recesistické zahájení turistické sezony v regionu Moravský kras a okolí. A vytvořili nový rekord!


Aprílové zahájení turistické sezony 2012 aneb Kdo má o kolečko víc, šlape z Blanska, z Boskovic!

Ilustrační foto k článku: Aprílové zahájení turistické sezony 2012  aneb Kdo má o kolečko víc, šlape z Blanska, z Boskovic!

Slavnostní zahájení turistické sezony v destinaci Moravský kras a okolí není třeba čtenářům dlouze představovat. Již tradičně je mají první dubnovou neděli ve své režii města Blansko, Boskovice a spolu s nimi Pivovar Černá Hora, na jehož nádvoří vždy celá akce vyvrcholí. Její téma se každý rok mění, ale pokaždé se odehrává ve znamení pohodové jarní nálady, dobrého jídla a pití, country muziky.... a taky pořádné porce recese. Ani letošní ročník, který proběhne v neděli 1. dubna 2012 nechce a vzhledem k datu ani nemůže být výjimkou.