Archiv článků
   v roce 2010

Kategorie: cestovní ruch  

 


Betlémské světlo: Tradice, která má smysl

Plamínek z Betléma na svátečním stole se v uplynulých letech stal tradicí pro více než tisícovku blanenských občanů. Každý rok uprostřed předvánoční nákupní horečky a shonu se zastavují na radnici, aby si odtud odnesli do svého domova Betlémské světlo.


Blanenská knihovna zřídila malý babypoint

Ilustrační foto k článku: Blanenská knihovna zřídila malý babypoint

K dalšímu zvýšení kulturnosti pobytu v Městské knihovně Blansko přispívá od začátku prosince nově zřízený dětský přebalovací kout – babypoint. Doplňuje již dříve instalovaný nápojový automat.


Vánoční strom v Blansku rozsvícen

Ilustrační foto k článku: Vánoční strom v Blansku rozsvícen

Tradičně v pátek před první adventní nedělí se na blanenském náměstí Republiky rozsvítil vánoční strom.


Parkovacích míst u nemocnice sice přibylo, ale budou potřeba další

Ilustrační foto k článku: Parkovacích míst u nemocnice sice přibylo, ale budou potřeba další

Od pondělí 11. října mohou návštěvníci blanenské nemocnice využívat 48 nových parkovacích stání pro osobní automobily. Většina jich je přístupná z nové obslužné komunikace parkoviště budované souběžně se stávající místní komunikací v ulici K. H. Máchy.


Ocenění díla přišlo z Francie

Ilustrační foto k článku: Ocenění díla přišlo z Francie

Až do konce září tohoto roku mohou francouzští milovníci umění v kraji Toulouse, Midi Pyrennée a Fronton zhlédnout rozsáhlou kolekci třiceti obrazů, tapiserií a několika cyklů litografií blanenské výtvarnice Jitky Jakubcové-Jakšíkové.


Třetí místo pro Black Hill Blansko

Ilustrační foto k článku: Třetí místo pro Black Hill Blansko

Koncem června se uskutečnil v Brně Český baseballový pohár juniorů pro rok 2010. Za účasti týmů Draci Brno, Eagles Praha, Arrows Ostrava, Skokani Olomouc, Technika Brno a Black Hill Blansko.


Zubní pohotovost – 2. pololetí 2010

Služba je sloužena od 8.00 do 12.00 h. Mimo níže uvedené termíny pak v Úrazové nemocnici Brno, Ponávka 6, tel. 545 538 421, 545 538 111 ve všední dny od 17.00 do 7.00 h, o sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě.



Nové nařízení města Blansko o zákazu vstupu do lesů

Rada města Blansko schválila na své 77. schůzi konané dne 22. června 2010 vydání Nařízení města č. 5/2010, kterým se vyhlašuje zákaz vstupu do lesů ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Blansko (ORP Blansko) a které ruší předchozí nařízení města č. 3/2010.


Policisté zvou na třetí sraz – Nežij vteřinou 2010

Již třetí ročník unikátní preventivní akce určené milovníkům jízdy v jedné stopě. Policisté na ní budou v areálu jeskyně Výpustek v sobotu 5. června od 13 hodin společně s dalšími organizacemi vysvětlovat, jak se bezpečně chovat na silnici a jak strašlivé mohou být následky dopravních nehod, pokud je jejich účastníkem motocyklista.


V galerii vystaví vymyšlené rostliny

10. května byla uzávěrka pro odevzdávání prací na téma Herbář fantaskních rostlin. Děti měly za úkol zobrazit fantaskní rostlinu, pojmenovat ji a popřípadě i popsat.






Získala nominaci na Cenu Jindřicha Chalupeckého

Ilustrační foto k článku: Získala nominaci na Cenu Jindřicha Chalupeckého

Do úzkého výběru pěti finalistů nominovaných na Cenu Jindřicha Chalupeckého se loni dostala vedoucí Galerie města Blanska Petra Herotová.


Blansko a Boskovice letos na veletrhu bez pivovaru

Ilustrační foto k článku: Blansko a Boskovice letos na veletrhu bez pivovaru

S o něco menším stánkem, zato jako jedni z mála s úplně novým, se představila města a obce blanenského regionu na letošním veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně.


Nový film o Blansku na veletrhu Regiontour

Ilustrační foto k článku: Nový film o Blansku na veletrhu Regiontour

Víc než rok vznikal nový propagační film blanenského studia Audiovisual s názvem Blansko – brána Moravského krasu. Navazuje na předchozí osm let starý snímek a představuje Blansko především jako turisticky zajímavý cíl.


Zubní pohotovost – 1. pololetí 2010

Služba je sloužena od 8.00 do 12.00 h. Mimo níže uvedené termíny pak v Úrazové nemocnici Brno, Ponávka 6, tel. 545 538 421, 545 538 111 ve všední dny od 17.00 do 7.00 h, o sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě.