Archiv článků
   v roce 2009

Kategorie: cestovní ruch  

 


Vánoční strom je již vybrán – rozsvítí se v pátek 27. listopadu

Letos jím je stříbrný smrk. Městu ho daroval pan Emil Ševčík z Olomučan. Rozsvítí se v pátek 27. listopadu. Na tento den je na náměstí Republiky již od brzkého rána připraven tradiční předvánoční jarmark a na odpoledne potom kulturní program, ve kterém se představí dětský soubor Drahánek, dechová hudba i kouzelník.


Kontejnery na odpad v listopadu 2009

Velkoobjemové kontejnery budou přistaveny v měsíci listopadu dle níže uvedeného rozpisu, a to od 16 do 18 hodin. V případě naplnění odjíždí dříve.


Mládež z celého světa se sjela do maďarského Sopronu

Ilustrační foto k článku: Mládež z celého světa se sjela do maďarského Sopronu

Rok se s rokem sešel a z Blanska se opět vydala skupinka mladých lidí na Mezinárodní tábor mládeže, tzv. International Youth Camp, který se tentokrát konal v maďarském Sopronu (1.–18. 8. 2009). Jednalo se již o 22. ročník, což dokládá, že kemp je osvědčená akce a má už za sebou nemalou historii. Letos se na něm sjelo téměř devadesát lidí z celkem deseti evropských zemí.


Víkendovka v jeskyních

Snaha řešit nepříznivý stav v oblasti kriminality a dalších sociálně patologických jevů dětí a mládeže je záměrem projektu s názvem „DOBRODRUŽSTVÍ“. Město Blansko ho již několik roků realizuje ve spolupráci s občanským sdružením Horizont.


Rastislav zazpívá části Bartholdyho Eliáše

Mezi vrcholná díla německého skladatele a dirigenta Felixe Mendelssohna-Bartholdyho patří i oratorium Eliáš. Z několika částí tohoto příběhu sestavil smíšený pěvecký sbor RASTISLAV Blansko komponovaný program, který budete mít možnost zhlédnout v neděli 15. 2. 2009 v 16.00 hodin v Dělnickém domě v Blansku.


Činnost městské policie na přelomu roku

V uvedeném období strážníci MP provedli ve čtyřech případech odchyt volně se pohybujících psů a umístili je do městského útulku. Majitelům psů za spáchaný přestupek hrozí pokuta v blokovém řízení do výše 1.000 Kč a ve správním řízení až 30.000 Kč.


Kalendář akcí pro rok 2009 k dispozici

Ilustrační foto k článku: Kalendář akcí pro rok 2009 k dispozici

Pro obyvatele i návštěvníky Moravského krasu a okolí, kteří budou v tomto půvabném koutě naší vlasti hledat zábavu, odpočinek i trochu poučení, jsme jako každoročně připravili Kalendář akcí, které se zde v roce 2009 uskuteční.


Blansko se představí na veletrhu Regiontour

Se začátkem nového roku opět začíná kolotoč veletrhů cestovního ruchu, které své návštěvníky zahrnují nabídkou všech možných turistických destinací doma i v zahraničí. Pro ty z vás, kteří preferujete dovolenou v České republice, je určen především mezinárodní veletrh turistických možností v regionech Regiontour, který se koná 15.–18. 1. 2009 na brněnském výstavišti.