Archiv článků
   za měsíc listopad 2016

Kategorie: ostatní  

 



Mikulášská besídka pro zdravotně znevýhodněné děti

Oblastní rada Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z.s. pořádá v prostorách Městského klubu důchodců na ul. Dvorská 2 ve středu 30. listopadu ve 13:00 hodin již 21. ročník Mikulášské besídky pro zdravotně znevýhodněné děti z našeho regionu spojené s poradenským dnem.


Výtěžek z koncertu pro útulek půjde na veterinární péči a krmivo

Ilustrační foto k článku: Výtěžek z koncertu pro útulek půjde na veterinární péči a krmivo

Na dvě stě posluchačů a dárců se sešlo v pátek 18. listopadu v blanenském kině na benefičním koncertu Tanečního orchestru ZUŠ Blansko pro psí útulek v Blansku. I díky třítisícovým šekům od starosty Ivo Poláka a místostarosty Jiřího Crhy se nakonec vybralo 26.028 Kč.


Wanklovo náměstí přivítá milovníky svatomartinského vína. V sobotu 12.11. od 12 hodin

Ilustrační foto k článku: Wanklovo náměstí přivítá milovníky svatomartinského vína. V sobotu 12.11. od 12 hodin

Druhý ročník Svatomartinského koštu bude bohatý na ochutnávku vín svatomartinského, mladého, jakostního a přívlastkového… z 16 vinařství se představí 100 druhů kvalitních vín z Moravy! Přijďte v sobotu 12.11.2016 od 12 hodin na Wanklovo náměstí v Blansku na Svatomartinský košt, který je součástí oslav Blanenského Vítání svatého Martina.


Kniha Proměny ulic Blanska 1960–1989 se dočkala dotisku

Pro velký zájem milovníků regionální literatury připravil Pavel Svoboda dotisk knihy Proměny ulic města Blanska 1960–1989. Dílo dokumentuje změny ulic v našem městě a mnohé fotografie překvapí i leckterého Blanenšťáka.


Pomoct potřebným lze v rámci Národní potravinové sbírky

Již čtvrtý ročník Národní potravinové sbírky se uskuteční v sobotu 12. listopadu 2016 ve více než 650 prodejnách po celé České republice. Na Blanensku proběhne v supermarketu Tesco v Boskovicích. Partnerem Potravinové banky je i blanenský spolek LAVINA, prostřednictvím kterého mohou potřebným pomoci i lidé v Blansku.


Na blanenské faře učí děti lásce k přírodě. Odměnou za jejich práci je jim sklenice medu

Ilustrační foto k článku: Na blanenské faře učí děti lásce k přírodě. Odměnou za jejich práci je jim sklenice medu

Centrum sv. Martina při blanenské farnosti se zaměřuje především na problematiku volného času mládeže. Pracuje zde hned několik kroužků. Jedním z nich je i kroužek včelařský. Farní dvůr, který slouží i jako soukromý park pro děti se zvířaty a přírodními prvky na hraní, poskytuje ideální podmínky pro jeho činnost.


Festival Rajbas ukáže svět i krásu, kterou máme doslova za humny

Festival Rajbas je především místem setkání. Každoročně se na něm schází ti opravdicky zkušení, kteří třeba stoupají k vrcholům osmitisícových hor, sjíždí divoké peřeje řek, potápí se do hlubin oceánů, odhalují taje neznámého podzemí... Stejně však patří i těm, kteří na svá velká dobrodružství teprve čekají, přijdou se jen pobavit, hledat inspiraci nebo jen na chvíli snít...


Zubní pohotovost v listopadu 2016

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.



Pozvánka na svatomartinské plavání pro otužilé

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na svatomartinské plavání pro otužilé

V rámci svatomartinských oslav proběhne v sobotu 12. listopadu od 11:15 h na blanenské přehradě Český pohár v zimním plavání. Soutěž pořádá oddíl zimního a dálkového plavání FIDES Brno. Pro odvážlivce z řad publika bude připravena nesoutěžní 100m trať.