Archiv článků
   za měsíc červen 2017

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v červenci

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice pohotovost zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.



Farmářské trhy se v příštím týdnu nekonají

Upozorňujeme všechny návštěvníky pravidelných farmářských trhů, že ve čtvrtek 6. července se trhy z důvodu státního svátku nekonají. Omlouváme se čtenářům Zpravodaje města Blanska, ve kterém je toto datum mylně uvedeno. Oblíbené farmářské produkty budou na náměstí Republiky opět v prodeji ve čtvrtek 20. července. Děkujeme za pochopení.


Hasiči radí: Jaký signál vás varuje v případě nebezpečí

Ilustrační foto k článku: Hasiči radí: Jaký signál vás varuje v případě nebezpečí

V rámci miniseriálu na městském webu a ve Zpravodaji města Blanska postupně uveřejníme rady profesionálních hasičů a policistů jak se připravit na různé mimořádné události, jak se chovat, když hrozí nebo již nastala mimořádná událost anebo je ohrožena naše bezpečnost.



Možnost propagace letních akcí

Město Blansko aktuálně připravuje vydání „informačního bulletinu“ s přehledem kulturních, sportovních a společenských událostí, které se na území města Blanska budou konat v období červenec–září 2017.  Bulletin bude zdarma distribuován do většiny domácností v Blansku na přelomu června a července.


Děti se dnes seznámily s prací policie. Nechyběli ani hasiči a zdravotníci

Ilustrační foto k článku: Děti se dnes seznámily s prací policie. Nechyběli ani hasiči a zdravotníci

Tradiční akce Den s policií proběhla dnes dopoledne na stadionu ASK na Mlýnské ulici v Blansku. Příchozí se tak mohli seznámit s technickým vybavením a prací všech jednotek integrovaného záchranného systému. V rámci programu se zde předvedly speciální pořádkové jednotky, nechyběly ani ukázky služební kynologie a hipologie. Svou práci dětem představili rovněž hasiči a členové zdravotnické záchranné služby.


Hasiči radí: Jak předcházet požárům od svíček a zábavní pyrotechniky

Ilustrační foto k článku: Hasiči radí: Jak předcházet požárům od svíček a zábavní pyrotechniky

V rámci miniseriálu na městském webu a ve Zpravodaji města Blanska postupně uveřejníme rady profesionálních hasičů a policistů jak se připravit na různé mimořádné události, jak se chovat, když hrozí nebo již nastala mimořádná událost anebo je ohrožena naše bezpečnost.


Pátý ročník charitativního běhu You Dream We Run láme rekordy

Ilustrační foto k článku: Pátý ročník charitativního běhu You Dream We Run láme rekordy

Čtyřiadvacetihodinový charitativní štafetový běh You Dream We Run je u konce. Téměř dva tisíce běžců v celkem dvaapadesáti týmech uběhlo dnem i nocí v průběhu pátku a soboty přes dvaatřicet tisíc kol. Všech deset snů v hodnotě 360 tisíc korun pro osm dětí a dva dospělé se tak nejen díky nim organizátorům podařilo splnit.


You Dream We Run vypukne již dnes odpoledne

Ilustrační foto k článku: You Dream We Run vypukne již dnes odpoledne

Rekordní počet týmů i samotných běžců letos podpoří pátý ročník charitativního štafetového běhu You Dream We Run, který odstartuje dnes v 16 hodin na stadionu ASK Blansko. Přidáte se k nim i vy?


Do Blanska zavítala delegace seniorů z Komárna

Ilustrační foto k článku: Do Blanska zavítala delegace seniorů z Komárna

V rámci tradičních výměn s Městským klubem důchodců v Blansku dnes dorazila jednačtyřicetičlenná výprava seniorů z Klubu důchodců v partnerském Komárně. Dnes mají na programu kulturní program, během zítřka navštíví Křtiny a jeskyni Výpustek.


Exotické slavnostní tabule jsou k vidění v předsálí Dělnického domu

Ilustrační foto k článku: Exotické slavnostní tabule jsou k vidění v předsálí Dělnického domu

Střední škola technická a gastronomická Blansko, příspěvková organizace, zve na ukázky slavnostních tabulí, jejichž autory jsou žáci školy. Do 17 hodin odpoledne zde můžete kromě jiného zhlédnout i japonský, indický či thajský styl stolování nebo se naučit správně používat hůlky. Nechybí ani zajímavé nápady pro svatební, vánoční či velikonoční stolování. Pro účastníky je připraveno malé občerstvení.


Z redakční pošty: Výměnný pobyt v Mürzzuschlagu 2017

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Výměnný pobyt v Mürzzuschlagu 2017

Minulý týden jsme začali s první částí výměnného pobytu se školou v rakouském Mürzzuschlagu, kam jsme vycestovali s vybranými žáky. Ubytovaní jsme byli v nedalekém Hönigsbergu a užívali jsme si celé tři dny pěkného počasí.


Silnice Blansko–Klepačov je průjezdná bez omezení v obou směrech

Ilustrační foto k článku: Silnice Blansko–Klepačov je průjezdná bez omezení v obou směrech

Dlouho prosazovaná investice do opravy klepačovských serpentin je u zdárného konce. Rekonstrukce, která měla za úkol posílit bezpečnost dopravy do a z této místní části Blanska, byla ukončena včera. Krajská komunikace je počínaje dnešním dnem uvedena do provozu. Do konce prázdnin dojde i na opravu povrchu silnice v dalším úseku k odbočce k Samsaře.


Zubní pohotovost v červnu 2017

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice pohotovost zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.