Archiv článků
   za měsíc prosinec 2018

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v lednu 2019

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.


Lidé si chodí pro světýlko z Betléma

Ilustrační foto k článku: Lidé si chodí pro světýlko z Betléma

Na blanenské radnici se dnes rozdává až do osmi hodin večer betlémské světlo. K mání bude díky skautům ze střediska Světla i během pondělního dopoledne v kostele sv. Martina. K dispozici tu budou od deseti do dvanácti hodin.


Betlémské světlo dorazí díky skautům do Blanska

Neodmyslitelnou součástí vánočních svátků je pro mnoho blanenských rodin světlo z Betléma. Skauti ho budou rozdávat v neděli 23.12. od 10:00 do 21:00 hodin na radnici a na Štědrý den pak od 10:00 do 12:00 hodin v kostele svatého Martina na Starém Blansku.


Náměstím se linula vůně horkého punče

Ilustrační foto k článku: Náměstím se linula vůně horkého punče

Předposlední setkání pod vánočním stromem v adventním čase proběhlo včera odpoledne na náměstí Republiky v Blansku. Punč nalévali zdarma všem příchozím starosta Jiří Crha spolu s místostarosty Františkem Hasoněm a Ivo Polákem za pomoci studentů ze SŠ TEGA Blansko. V kulturním programu zaznělo pásmo vánočních písní a koled v podání Holóbkovy mozeky. V sobotu ještě dorazí do středu města Mrazík se svou interaktivní muzikálovou show.


Starosta města zve na Radniční punčování

Ilustrační foto k článku: Starosta města zve na Radniční punčování

Vedení města Blanska zve všechny obyvatele města na již čtvrtý ročník tradičního Radničního punčování. Akce se uskuteční ve středu 19. prosince 2018 od 16:00 do 17:30 hodin u vánočního stromu na nám. Republiky. V kulturním programu zazní pásmo vánočních písní a koled v podání Holóbkovy mozeky.


Farmářské trhy čeká zimní přestávka

Ilustrační foto k článku: Farmářské trhy čeká zimní přestávka

Poslední farmářské trhy v letošním roce můžete navštívit ve čtvrtek 20. prosince 2018. Pokud počasí dovolí, po zimní přestávce pak regionální prodejci znovu otevřou své stánky s oblíbenými produkty na nám. Republiky 14. února 2019.


Dřevěný kostelík v Blansku představí originální betlém

Na letošní pouti do Izraele farníci z Církve československé husitské navštívili Betlém, místo narození Ježíše Krista. U místního řezbáře nechali vyrobit na zakázku betlém, který ozdobí interiér dřevěného kostela.


Za kubík pitné vody si lidé na Blanensku v příštím roce připlatí

Svazek vodovodů a kanalizací měst a obcí uveřejnil ceny vodného a stočného na rok 2019. Za kubík pitné vody zaplatí domácnosti z blanenského regionu 99,85 koruny. To je o tři koruny víc než letos. U čtyřčlenné domácnosti to znamená nárůst zhruba o 356 korun. V ceně vody se odráží zejména inflace a zvýšení cen elektřiny. Voda v Blansku je tak nejdražší ze všech okresních měst na jižní Moravě.


Pouze v zajetých kolejích jet nehodlám, říká blanenský starosta

Ilustrační foto k článku: Pouze v zajetých kolejích jet nehodlám, říká blanenský starosta

Současný starosta Jiří Crha nastoupil do úřadu z pozice prvního místostarosty. Tuto funkci zastával osm let. O tom, jaké vize a plány má do budoucna nový první muž ve městě, seznamuje obyvatele města Blanska v rozhovoru pro Zpravodaj města Blanska.


Charitativní koncert pro psí útulek vynesl téměř dvacet devět tisíc korun

Ilustrační foto k článku: Charitativní koncert pro psí útulek vynesl téměř dvacet devět tisíc korun

Vánoční charitativní koncert ve prospěch psího útulku opět připravily Služby Blansko ve spolupráci se Základní uměleckou školou Blansko. Odehrál se v pátek 7. prosince v sále zaplněného blanenského kina. Organizátorům se letos podařilo vybrat v rámci dobrovolného vstupného neuvěřitelných 28.600 korun. Peníze půjdou na krmivo a veterinární péči.


Z redakční pošty: Vzpomínka na Lipku

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Vzpomínka na Lipku

Na vystoupení literárně pěveckého souboru Lipka, který veřejně naposledy vystoupil v MKD Blansko 8. května 2015 u příležitosti oslavy Svátku matek, všichni rádi vzpomínáme. A proto jsme se v klubu, po dohodě s panem Vladimírem Šoupalem, klavíristou a sbormistrem Lipky, a některými bývalými členy tohoto souboru, rozhodli uspořádat společenské odpoledne a připomenout si některé z jeho vystoupení.


Nemocnice Blansko zahájila provoz magnetické rezonance

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko zahájila provoz magnetické rezonance

Nové pracoviště s moderní diagnostickou technologií zahájilo svůj provoz včera v Nemocnici Blansko. Součástí slavnostního otevření magnetické rezonance byla i prohlídka nově zrekonstruovaných prostor ambulantní části rehabilitace.


V Blansku rozsvítili vánoční strom

Ilustrační foto k článku: V Blansku rozsvítili vánoční strom

Vánoční strom z Holešína se na náměstí Republiky poprvé předvedl v celé své kráse v pátek 30. listopadu. Krátce po páté hodině odpoledne se na něm po společném odpočítání času rozsvítily stovky světýlek. Jejich světlo dalo vyniknout i původnímu dřevěnému betlému, který pro Blansko zhotovil dolnolhotský sochař Libor Bartoš.


Pozvánka na koncert pro psí útulek

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na koncert pro psí útulek

Vánoční charitativní koncert ve prospěch psího útulku připravují Služby Blansko ve spolupráci se Základní uměleckou školou Blansko. Odehraje se 7. prosince v blanenském kině. Vybrané dobrovolné vstupné půjde na krmivo a veterinární péči.