Archiv článků
   za měsíc únor 2020

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Nemocnice vydala výzvu kvůli koronaviru

Výzvu pro ty, kteří se obávají, že by mohli být nakaženi koronavirem, dnes vydala Nemocnice Blansko. Odborníci doporučují, aby pacienti, kteří se pohybovali v nakažené oblasti a mají podezření na možnou nákazu, zůstali doma a o lékařskou konzultaci si požádali telefonicky. Žádná speciální opatření v souvislosti s možnou nákazou ale zatím v Blansku přijata nebyla.


Město hledá projektanta na přestavbu bývalé hasičky

Ilustrační foto k článku: Město hledá projektanta na přestavbu bývalé hasičky

Blansko hledá projektanta přestavby bývalé hasičky v centru města. Objekt, který před válkou sloužil jako zázemí pro místní hasičský sbor, je součástí předzámčí. Dvoupodlažní budova leží v samém centru Blanska poblíž pěší zóny i náměstí, dlouhé roky ale chátrá. Město loni na podzim vyhlásilo soutěž na její nové využití, v ní vybralo architektonickou studii Moniky Sirné. Ta počítá s přeměnou na objekt občanské vybavenosti a služeb Hasička.


Prvním blanenským občánkem roku 2020 je Eliška Klíčová

Ilustrační foto k článku: Prvním blanenským občánkem roku 2020 je Eliška Klíčová

Má necelé dva měsíce, a k tomu už jedno prvenství, Eliška je prvním blanenským dítětem, které se narodilo v roce 2020. Její maminka Martina Klíčová ji v boskovické porodnici přivedla na svět 1. ledna v 8:19 hodin. Sedmitýdenní Elišku i její rodiče v pátek slavnostně přijal starosta města Jiří Crha.


Pacienty v Nemocnici Blansko vyšetří nový mamograf

Ilustrační foto k článku: Pacienty v Nemocnici Blansko  vyšetří nový mamograf

Nový mamografický přístroj určený pro včasné odhalení patologických, zejména nádorových změn na prsu, pořídila Nemocnice Blansko na radiodiagnostické oddělení. Jeho byl slavnostně zahájen v pátek 14. února 2020. Přístroj, který ročně v Blansku vyšetří zhruba šest tisíc pacientů, žen ale i mužů, nahradil mamograf, který v blanenské nemocnici sloužil už deset let.


Rada města odsouhlasila transformaci lůžek nukleární medicíny Nemocnice Blansko na lůžka rehabilitační péče

Ilustrační foto k článku: Rada města odsouhlasila transformaci lůžek nukleární medicíny Nemocnice Blansko na lůžka rehabilitační péče

Radní města Blanska včera na svém zasedání schválili transformaci lůžkového oddělení nukleární medicíny Nemocnice Blansko. Rozhodli tak na základě analýzy současného stavu, kterou jim předalo vedení nemocnice. Z ní vyplývá, že další provozování tohoto oddělení není dále udržitelné, přínosné ani perspektivní – nutné jsou vysoké investice do nových přístrojů, ani ty by ale neumožnily poskytnutí péče ve rozsahu, jaký nabízí specializovaná centra.