Archiv článků
   za měsíc březen 2020

Kategorie: sport  

 


Blanenští plavci se představili na třech závodech

Ilustrační foto k článku: Blanenští plavci se představili na třech závodech

Dva v současnosti nejlepší juniorští plavci ASK Blansko Radim Švarc a Milan Kučera se pokoušeli v Bratislavě na osmapadesátém ročníku mezinárodních závodů Velká cena Slovenska plnit limity nejen na letní republikovou soutěž, ale i na ME juniorů, které se uskuteční na začátku července ve skotském Aberdeenu.


Až budou všichni zdraví, můžeme se zaměřit na sport, říká Adrián Kopičár

Ilustrační foto k článku: Až budou všichni zdraví, můžeme se zaměřit na sport, říká Adrián Kopičár

Stejně jako ostatní, tak i Adrián Kopičár se těšil na start Moravskoslezské fotbalové ligy (MSFL), na boj o postup a na zaplněné tribuny. Realita? Všechny fotbalové soutěže v republice jsou zastavené, řešení prozatím v nedohlednu. Navíc musel třiadvacetiletý slovenský záložník spěchat domů na Slovensko, aby nemusel setrvat v karanténě.


První a prozatím poslední zápas jara skončil neúspěchem, další zápasy fotbalisté Blanska zatím vyhlíží

Mocné posilování zatím vyšlo fotbalistům vniveč. Svěřenci Zbyňka Zbořila sehráli jeden duel, ve kterém podlehli Uničovu těsným rozdílem 0:1. Další utkání tým Zbyňka Zbořila sehrávat nebude, tedy minimálně do ukončení nouzového stavu v republice, který ve čtvrtek 12. března vyhlásila vláda.


Přetlakovou halu lze ovládat i mobilním telefonem

Ilustrační foto k článku: Přetlakovou halu lze ovládat i mobilním telefonem

Ovládání nafukovací haly na Sportovním ostrově je teď jednodušší. Dosud musela obsluha nastavovat teplotu nebo tlak na sportovišti manuálně a při náhlé změně počasí jezdit na místo kontrolovat, zda je vše v pořáduk. Nově vše zařídí pár kliků v telefonu. Nafukovací halu lze ovládat prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Obsluha tak může snadno reagovat na aktuální situaci a měnit teplotu, tlak nebo osvětlení uvnitř.


Fotbalisté Blanska mají nového předsedu

Předseda fotbalového klubu Blansko v únoru rezignoval na svou funkci. O tomto kroku informoval klub na svých webových stránkách prostřednictvím tiskové zprávy. Nástupcem Jiřího Crhy, současného starosty města Blanska, se stal dosavadní místopředseda Zdeněk Veselý.


Na tribuny se opět vrací diváci, těší hokejisty Dynamiters Blansko

Ilustrační foto k článku: Na tribuny se opět vrací diváci, těší hokejisty Dynamiters Blansko

Ještě těsně před startem sezóny nevěděli, jestli vůbec budou hrát. Nakonec potrápili velkou část favoritů a jen díky nepovedenému startu do sezóny se nepodívali do play-off. Řeč je o hokejistech Dynamiters Blansko, kteří na konci února ukončili působení v sezóně 2019/2020.