Archiv článků
   za měsíc červenec 2021

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Začala demolice školní jídelny s kuchyní ZŠ TGM. Zbourají ji za tři dny.

Ilustrační foto k článku: Začala demolice školní jídelny s kuchyní ZŠ TGM. Zbourají ji za tři dny.

Ve čtvrtek začala demolice bývalé školní jídelny a kuchyně ZŠ TGM. Třítunové stříhací nůžky se zakously do pro mnohé nevzhledného přístavku v Rodkovského ulici, který v 70. letech doplnil hlavní budovu školy. Demolice skeletu budovy bude trvat do pondělí. Na jejím místě vyroste nový hlavní vchod, promění se celé prostranství u vstupu i navazující prostory v přízemí budovy. Dělníci už před pár týdny v areálu školy dokončili novou kuchyni a jídelnu, která žákům a učitelům začne sloužit letos v září. Práce jsou součástí projektu za 86 milionů korun, který plně hradí město ze svého rozpočtu.


V Blansku zahájili stavbu přemostění za více než čtvrt miliardy korun

Ilustrační foto k článku: V Blansku zahájili stavbu přemostění za více než čtvrt miliardy korun

Práce na projektu mostu vedoucího přes železniční trať a řeku Svitavu na Staré Blansko dnes odstartovaly. Základní kámen stavby přemostění symbolicky poklepali zástupci vedení města Blanska, Jihomoravského kraje, Správy a údržby silnic JMK, Správy železnic i zástupci firmy Metrostav DIZ coby zhotovitele. Spojnice mezi dvěma částmi Blanska, které rozděluje železniční koridor, vyjde na více než 264 milionů korun. Hotová by měla být do listopadu 2022.


O prázdninách ve městě začne několik dopravních staveb

Ilustrační foto k článku: O prázdninách ve městě začne několik dopravních staveb

V Blansku se letos podařilo posunout do fáze realizace celou sérii dopravních staveb. V sobotu 19. června se podařilo otevřít průjezd po hlavním tahu centrem města. Na něm na více než tři měsíce řidiče vystřídali dělníci. Zajistit bylo nutné rekonstrukci téměř stoletého vodovodu a kanalizace včetně domovních přípojek.