Archiv článků
   za měsíc březen 2023

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v dubnu

Ilustrační foto k článku: Zubní pohotovost v dubnu

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.


Žáci ze ZŠ TGM vyrazili na hory

Ilustrační foto k článku: Žáci ze ZŠ TGM vyrazili na hory

Lyže? Snowboard? Nebo tak i tak? Tyto možnosti mají všichni žáci 6., 7., 8. a 9. tříd ZŠ TGM v Blansku. A že jich patřičně využívají, dokazují následující čísla.


Obchodní centrum: stavební práce finišují, otevření se plánuje na prázdniny

Ilustrační foto k článku: Obchodní centrum: stavební práce finišují, otevření se plánuje na prázdniny

Do další fáze nyní spěje stavba nového obchodního centra v ulici Poříčí na okraji Blanska. Hotová je okružní křižovatka, dělníci nyní postupně dokončují také interiéry v jednotlivých budovách budoucího centra. Na řadu přijdou úpravy exteriérů a administrativní předání. První zákazníci by se do nového obchodního centra, které vyrůstá na břehu řeky Svitavy na místě někdejších skleníků, měli podívat začátkem prázdnin.


Základní škola uspořádala den otevřených dveří

Ilustrační foto k článku: Základní škola uspořádala den otevřených dveří

Den otevřených dveří je akcí, která má v ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17 dlouholetou tradici. V letošním roce se brány školy otevřely veřejnosti v sobotu 25. února.


Školní družina při ZŠ TGM rozvíjí čtenářskou gramotnost žáků

Ilustrační foto k článku: Školní družina při ZŠ TGM rozvíjí čtenářskou gramotnost žáků

Březen již tradičně vnímáme jako měsíc knihy. Žáci základní školy Tomáše Garrigua Masaryka, kteří navštěvují školní družinu, mají celoročně možnost věnovat se čtenářství aktivní i pasivní formou. Četba úzce souvisí s celkovou gramotností a výrazně ovlivňuje úroveň znalostí člověka, proto je velmi žádoucí podporovat a rozvíjet v dětech zájem o knihy.


Logohraní v knihovně nabídne setkání s klinickými logopedkami

Ilustrační foto k článku: Logohraní v knihovně nabídne setkání s klinickými logopedkami

Kdo si hraje, nezlobí, a navíc se může něčemu přiučit. Stačí zvolit vhodné pomůcky a hry. Kde si je můžete vyzkoušet? Třeba o jarních prázdninách ve středu 15. března od 10:00 do 15:00 hodin v kulturní místnosti Městské knihovny Blansko. Na tento den připravuje Ambulance klinické logopedie Nemocnice Blansko ve spolupráci s knihovnou akci s názvem Logohraní s lekotékou, která je určena dětem v doprovodu rodičů a prarodičů. Vstup bude zdarma.


Blanenská nemocnice zve na preventivní vyšetření ledvin

Ilustrační foto k článku: Blanenská nemocnice zve na preventivní vyšetření ledvin

Na druhý březnový čtvrtek – letos 9. března – připadá Světový den ledvin. V tento den se mohou na nefrologické oddělení Nemocnice Blansko bez objednání dostavit všichni, kteří si chtějí nechat lékařem zkontrolovat ledvinné funkce a odhalit případné počáteční onemocnění tohoto důležitého orgánu. Přijďte nalačno se vzorkem středního proudu ranní moči. Součástí bezplatného vyšetření je také měření tlaku a odběr krve.


OBRAZEM: Víkend přinesl sport i kulturu

Ilustrační foto k článku: OBRAZEM: Víkend přinesl sport i kulturu

První březnový víkend zahájil Jan Spálený s kapelou ASPM, sobota probíhala ve znamení pohybu díky soutěži v silovém trojboji a tradičnímu pochodu se psem. Skauti v Katolickém domě připravili autodráhy a na bleším trhu v kině si mohli návštěvníci zakoupit knihy a zhlédnout představení. V neděli se konal karneval pro děti a v galerii proběhla dernisáž výstav.


Zubní pohotovost v březnu

Ilustrační foto k článku: Zubní pohotovost v březnu

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.