Archiv článků
   za měsíc březen 2023

Kategorie: sport  

 



Basketbalistky BK Blansko ztratily body jen s Kyjovem

Ilustrační foto k článku: Basketbalistky BK Blansko ztratily body jen s Kyjovem

Na další vítězství v OP dosáhly ženy Basketbalového klubu Blansko, z.s., když na domácí palubovce porazily BK Vyškov. Zápas nebyl pohledný. Víc se bojovalo, než hrál basketbal. Blanenské hráčky vítězství urvaly jako tým. A také díky perfektním trestným hodům Petry Sedlákové v době, když se lámal chleba.


Basketbalistky mají za sebou jarní přípravné soustředění

Ilustrační foto k článku: Basketbalistky mají za sebou jarní přípravné soustředění

Basketbalový klub Blansko v pátek 17. března úspěšně zakončil již tradiční jarní soustředění v době prázdnin. V letošním roce bylo soustředění určeno pro hráčky kategorie U11 a U12, které se připravují na vrchol sezóny. Tím budou na přelomu dubna a května festivaly a MČR v Praze a Ostravě.



Blanenským florbalistům vrcholí divizní sezóna

Ilustrační foto k článku: Blanenským florbalistům vrcholí divizní sezóna

Florbalisté Atlasu Blansko vstoupili do své třetí divizní sezóny s jasným cílem, kterým je postup do Národní ligy. Tým naznal mírných změn, když se někteří hráči vrátili do blanenského klubu a trenéři vhodně sestavu doplnili nadějnými juniory.


Žáci ZŠ Salmova opět vyrazili do baseballového světa

Ilustrační foto k článku: Žáci ZŠ Salmova opět vyrazili do baseballového světa

Žáci ZŠ Salmova Lukáš Hanák a Martin Fajmon v loňském roce procestovali s baseballem půl světa. Hráli evropské finále Little League v Nizozemí, získali stříbrné medaile na ME ve Vídni a v srpnu odjeli na Tchai-wan, kde skončili na Mistrovství světa žáků na 9. místě. Letošní baseballová sezóna teprve začíná, ale někteří současní i bývalí žáci ze „Salmovky“ už jsou zase v akci v různých koutech světa.


Florbalisty Atlasu Blansko čekají boje ve druhém kole play-up, první dva už o víkendu

Ilustrační foto k článku: Florbalisty Atlasu Blansko čekají boje ve druhém kole play-up, první dva už o víkendu

Florbalisté Atlasu Blansko postoupili do druhého kola play-up o postup do Národní ligy. Ve středu 8. března v pátém, rozhodujícím utkání 1. kola porazili tým FBS Olomouc. V bojích o postup je teď čeká družstvo Třince. První dva zápasy 2. kola play-up florbalisté Atlasu odehrají již v sobotu 11. a v neděli 12. března v hale v Kuřimi.


Z turnaje U10 ve Vyškově basketbalisté BBK přivezli dvě výhry

Ilustrační foto k článku: Z turnaje U10 ve Vyškově basketbalisté BBK přivezli dvě výhry

V prvním utkání turnaje jsme nastoupili proti Šlapanicím. Velké odhodlání vyhrát bylo znát už v prvních minutách hry. Celá pětka spolupracovala, byly vidět pěkné kombinace a dařilo se skórovat. První čtvrtinu jsme přesvědčivě vyhráli 14:3.


Basketbalisté BBK Blansko venku uspěli. Dvě výhry přivezli z Dubňan, jednu ze Znojma

Ilustrační foto k článku: Basketbalisté BBK Blansko venku uspěli. Dvě výhry přivezli z Dubňan, jednu ze Znojma

V sobotu 26. února se basketbalisté BBK Blansko do 19 let představili na půdě tabulkového souseda ze Znojma. V prvním ze dvou zápasů byl na hostech znát respekt z výškové převahy znojemských hráčů. Přesto se jim pět minut před koncem podařilo smazat dvoucifernou ztrátu a jít do vedení. Koncovka ale patřila domácím, kteří vyhráli o pět bodů.


Blanenské basketbalistky U12 výrazně přehrály své soupeřky

Ilustrační foto k článku: Blanenské basketbalistky U12 výrazně přehrály své soupeřky

V posledním kole OP U12 před dvěma závěrečnými dubnovými kvalifikačními turnaji o účast na MČR zavítaly minižákyně BK Blansko do Brna, kde se střetly s Tišnovem a Žabinami. Proti týmům ze spodní části tabulky byly jasnými favoritkami a podle toho také vypadal vývoj obou utkání.