Archiv článků
   za měsíc květen 2020

Kategorie: tiskové zprávy  

 



Radní schválili změny ve struktuře městského úřadu. Úředníků ubude, Blansko tím ušetří přes milion korun ročně

Ilustrační foto k článku: Radní schválili změny ve struktuře městského úřadu. Úředníků ubude, Blansko tím ušetří přes milion korun ročně

Struktura Městského úřadu Blansko se změní. Balíček organizačních změn schválila Rada města Blanska na svém včerejším zasedání. Díky nim dojde od 1. srpna 2020 k organizačnímu propojení dosavadních oddělení či odborů, jejichž práce je provázaná. Fungování úřadu se tím zefektivní, město navíc ušetří tři funkční místa, úspora na platech bude přes jeden milion korun ročně.


Sběr potravin pokračuje, zatím se vybralo 440 kg. První potřební už dostali balíčky

Ilustrační foto k článku: Sběr potravin pokračuje, zatím se vybralo 440 kg. První potřební už dostali balíčky

Díky Sběru potravin, který město a charita organizují v rámci projektu Pomáháme Blansku, se už vybralo 440 kilogramů potravin. K jednotlivcům, kteří trvanlivé potraviny nosili do informační kanceláře, se připojily i školy. Ty Charitě darovaly dalších téměř 400 kilogramů potravin, které se nespotřebovaly ve školních jídelnách. Balíčky s pomocí dnes zamířily k nejpotřebnějším rodinám.


Seniorům i pacientům nemocnice zahráli pod okny proti trudomyslnosti

Ilustrační foto k článku: Seniorům i pacientům nemocnice zahráli pod okny proti trudomyslnosti

Netradiční oslavu Dne matek si připravili blanenští hudebníci spolu s týmem Pomáháme Blansku. Pro pacienty Nemocnice Blansko a obyvatele obou domů s pečovatelskou službou připravili koncerty pod okny. K svátku nejen maminkám zahrála na každém z míst jiná blanenská kapela. Tým projektu Pomáháme Blansku, na kterém spolupracuje město se skauty a místní farností, trio koncertů uvedl jako akci, která se snaží jít „hudbou proti trudomyslnosti“.


Školy se od pondělí otevřou žákům 9. tříd. První stupeň ZŠ a mateřské školy obnoví provoz od 25. května

Ilustrační foto k článku: Školy se od pondělí otevřou žákům 9. tříd. První stupeň ZŠ a mateřské školy obnoví provoz od 25. května

Základní školy v Blansku se už příští týden znovu otevřou. Zatím ale pouze pro žáky devátých tříd. Těm totiž od pondělí 11. května začne společná příprava na přijímací zkoušky na střední školy. O dva týdny později, v pondělí 25. května, se do tříd všech čtyř blanenských základních škol budou moci vrátit žáci prvního stupně, provoz obnoví také mateřské školy. Žáci druhého stupně zůstávají doma, výuka bude dál probíhat distančně.


Sběr potravin pro potřebné pokračuje. Za první den se vybralo 217 kilogramů

Ilustrační foto k článku: Sběr potravin pro potřebné pokračuje. Za první den se vybralo 217 kilogramů

Celkem 217 kilogramů trvanlivých potravin se podařilo vybrat za první den poté, co město ve spolupráci s Oblastní charitou Blansko ve čtvrtek vyhlásilo Sběr potravin. Ty chybí nízkopříjmovým rodinám, samoživitelkám i lidem bez domova. Kvůli koronaviru se totiž neuskutečnila jarní část celonárodní potravinové sbírky, kterou vyhlašuje právě Charita. Chybí tak na 800 kilogramů potravin. Ty lze ode dneška přinést do informační kanceláře Blanka.