Archiv článků
   za měsíc říjen 2020

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Tým Pomáháme Blansku opět nabízí pomoc. Lidé mohou psát i volat

Ilustrační foto k článku: Tým Pomáháme Blansku opět nabízí pomoc. Lidé mohou psát i volat

Lidé, kteří v souvislosti s omezeními a nouzovým stavem potřebují pomoci s nákupem, donáškou léků a dalšími nezbytnostmi, se opět mohou obracet na portál pomahameblansku.cz. Na něm lze vyplnit online dotazník upřesňující, s čím je třeba vypomoci, hlásit se zde mohou také dobrovolníci, kteří chtějí pomoc nabídnout. Město nyní vyčlenilo telefonní linku 770 152 286, která je pro sběr požadavků také určená.


Nemocnice Blansko: nová vyhláška opět pootevřela cestu mladým lékařům

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko: nová vyhláška opět pootevřela cestu mladým lékařům

O změnu vyhlášky bojovali dva roky. Kvůli pravidlům týkajícím se vzdělávání mladých lékařů, která předloni začala platit, totiž v blanenské nemocnici hrozily komplikace hned pro dvě klíčová oddělení – internu a neurologii. Nemocnici totiž vyhláška předloni omezila možnost zaměstnávat absolventy lékařských fakult. Před pár dny se to změnilo. Ministerstvo vydalo novou vyhlášku. Nemocnice věří, že mladí lékaři díky tomu znovu do Blanska zamíří.


Cenu města Blanska získal kardiochirurg Petr Němec

Ilustrační foto k článku: Cenu města Blanska získal kardiochirurg Petr Němec

Další osobností, která obdržela Cenu města Blanska, je kardiochirurg Petr Němec. Ředitel Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie (CKTCH) Brno získal ocenění za přínos v oblasti vědy a techniky i v oblasti záchrany lidských životů. Cenu Petru Němcovi předalo vedení města při komorním setkání na nádvoří blanenského zámku. To nahradilo původní slavnostní předávání, které bylo naplánované v Dělnickém domě.


Město chystá revitalizaci rekreační oblasti Palava. Podobu navrhnou studenti zahradnické architektury

Ilustrační foto k článku: Město chystá revitalizaci rekreační oblasti Palava. Podobu navrhnou studenti zahradnické architektury

V atraktivní oblast, kterou lze k rekreaci využívat celoročně, by se měla proměnit lokalita kolem vodní nádrže Palava na okraji Blanska. Město o spolupráci požádalo odborníky z Ústavu zahradní a krajinářské architektury Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity Brno. Ti nyní začali pracovat na krajinářské koncepci přehrady a jejího okolí.


Lidé navrhli do participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 18 projektů

Ilustrační foto k článku: Lidé navrhli do participativního rozpočtu Společně PRO Blansko 18 projektů

Celkem 18 projektů, tedy dvojnásobek loňského počtu, přihlásili lidé do letošního ročníku participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. Město v něm nabízí 600 tisíc korun na projekt, který vyberou sami obyvatelé Blanska. „Letos jsme chtěli rozšířit možnosti a návrh mohl podat kdokoliv, podmínkou nebylo trvalé bydliště v Blansku. Možná i díky tomu lidé poslali tolik námětů,“ zhodnotil starosta Blanska Jiří Crha.