Archiv článků
   za měsíc listopad 2020

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Náměstí Republiky už zdobí vánoční strom

Ilustrační foto k článku: Náměstí Republiky už zdobí vánoční strom

Třináctimetrovou jedli bělokorou přivezli v pondělí dopoledne na centrální náměstí Republiky pracovníci Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny (ŠLP Křtiny). Jedlička pocházející z lokality poblíž Rudice se v nejbližších dnech dočká vánoční výzdoby, přibude také dřevěný betlém či výdejní okénka Baru U Stromku. Tradiční celodenní jarmark spojený s rozsvěcením stromu se v pátek kvůli vládním nařízením uskutečnit nemůže. Kulturní středisko města Blanska ale chystá malá překvapení na všechny adventní soboty, 28. listopadu se spojí i s rozsvícením vánočního stromu. K vidění vše bude on-line.


Přemostění na Staré Blansko dalo ministerstvo zelenou

Ilustrační foto k článku: Přemostění na Staré Blansko dalo ministerstvo zelenou

Nový most přes železniční trať, která odděluje dvě části Blanska, dostal zelenou. V úterý odpoledne projekt schválila Centrální komise Ministerstva dopravy České republiky, která přemostění nad koridorem mezi Brnem a Českou Třebovou doporučila Státnímu fondu dopravní infrastruktury k realizaci. Práce na přemostění na Staré Blansko, jehož stavba by měla přijít na zhruba 250 milionů korun, by tak mohly začít už v polovině roku 2021. Přípravné práce začnou už v lednu. Na jaře roku 2022 začnou práce také na novém podchodu pod tratí v místě železniční zastávky Blansko-město.


V participativním rozpočtu budou lidé vybírat z deseti projektů

Ilustrační foto k článku: V participativním rozpočtu budou lidé vybírat z deseti projektů

Celkem deset projektů letos postoupilo do hlasování v 2. ročníku participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. V něm město stejně jako loni vyčlenilo z rozpočtu 600 tisíc korun. Za ně zrealizuje návrh, který u veřejnosti získá nejvíce hlasů. Komise pro participativní rozpočet vybrala desítku postupujících z celkem 18 námětů, které letos navrhovatelé do participativního rozpočtu přihlásili. Hlasovat se bude v termínu od 9. do 30. listopadu.