Archiv článků
   za měsíc červen 2021

Kategorie: ostatní  

 


Nemocnice Blansko opět získala ocenění za péči o pacienty s mrtvicí

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko opět získala ocenění za péči o pacienty s mrtvicí

Diamantové, tedy nejvyšší ocenění získala Nemocnice Blansko za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou za rok 2020. Centrum vysoce specializované péče o pacienty s ikty pod vedením primáře Dušana Tenory bylo oceněno v rámci největší evropské iktové konference ESO (European Stroke Organisation) a iniciativy Angels.


Na náměstí Republiky se nakonec seřadilo čtyřiadvacet trabantů

Ilustrační foto k článku: Na náměstí Republiky se nakonec seřadilo čtyřiadvacet trabantů

Blansko v sobotu hostilo tradiční setkání majitelů legendárních trabantů. Na XIII. sraz do města nakonec dorazilo 24 těchto východoněmeckých vozidel, nechyběly ani dva wartburgy a jeden valník barkas. Akci pořádal Trabantklub Blansko.


Postavili město z malovaných kamínků. Teď chystají první blanenskou ZOO

Ilustrační foto k článku: Postavili město z malovaných kamínků. Teď chystají první blanenskou ZOO

Měl to být jen tip na netradiční zpestření covidových měsíců. Z komorní akce pro pár rodin se ale vyklubala zajímavá aktivita pro desítky malých i velkých „kamínkářů“ – lidí, kteří malují nejrůznější motivy na větší či menší oblázky a jiné kameny a pak je zanechávají na rozličných místech ve městě i v přírodě. Z malovaných kamínků v Blansku před časem postavili Kamínkov. A nakreslené dominanty města poté vydražili v on-line aukci. Výtěžek putoval neziskovým organizacím starajícím se o nevidomé, lidi s mentálním znevýhodněním i zvířata. O prázdninách Blansko získá dokonce zoologickou zahradu.


Výlety do přírody podpořili Domov Olga. Pomáhat lze dál, zařízení teď získá i výtěžek z prodeje knih

Ilustrační foto k článku: Výlety do přírody podpořili Domov Olga. Pomáhat lze dál, zařízení teď získá i výtěžek z prodeje knih

Celkem 1 115 vycházek a více než 33 tisíc nachozených kilometrů je výsledek prosincové a lednové výzvy blanenského podnikatele Vlastimila Chládka, který se rozhodl v době koronaviru netradičním způsobem přispět potřebným. Širokou veřejnost oslovil s výzvou, aby lidé vyráželi do přírody a své vycházky dokumentovali. Každý ušlý osobokilometr pak podnikatel proměnil na korunu pro vybrané neziskové organizace. Neplánovaným výstupem z tohoto projektu je fotografická publikace „e-vychazka.cz, covidu navzdory“, která dál pomáhá potřebným.


Zubní pohotovost v červnu 2021

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.