Archiv článků
   za měsíc listopad 2021

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Dopravní omezení na průtahu Blanskem končí. Motoristé mohou využívat nový kruhový objezd u Penny marketu

Ilustrační foto k článku: Dopravní omezení na průtahu Blanskem končí. Motoristé mohou využívat nový kruhový objezd u Penny marketu

Více než čtyři měsíce trvající dopravní omezení na hlavním průtahu Blanskem končí. Od úterý 30. listopadu je průjezdný nový kruhový objezd u Penny marketu. Okružní křižovatka, kvůli které byla od 12. července uzavřená hlavní dopravní tepna ve městě, je první částí stavby nového přemostění na Staré Blansko. Dělníci už dokončili práce na silnici, v následujících dvou týdnech ale budou dokončovat práce na chodnících v okolí kruhového objezdu. Místem je proto nutné projíždět se zvýšenou opatrností.


Radní doporučili zastupitelům vypovědět smlouvu se ZT energy, pokud nedodá podklady k ceně tepla v soustavě CZT

Ilustrační foto k článku: Radní doporučili zastupitelům vypovědět smlouvu se ZT energy, pokud nedodá podklady k ceně tepla v soustavě CZT

Stále nejistá zůstává situace ohledně ceny tepla v blanenské soustavě centrálního zásobování teplem (CZT). Provozovatel soustavy a současně dodavatel tepla, firma ZT energy s. r. o., razantně navýšil všem odběratelům zálohy za teplo na listopad a prosinec 2021. Město, které je vlastníkem soustavy, o tom předem neinformoval. Cenu tak nemohli předem projednat ani zastupitelé, kteří vždy v prosinci schvalují kalkulaci ceny tepla na další kalendářní rok. Blansko se proto obrátilo na Energetický regulační úřad (ERÚ). Nyní zvažuje výpověď smlouvy se ZT energy. Situací se budou zabývat zastupitelé.


Vyjádření města k aktuální situaci v blanenské soustavě centrálního zásobování teplem

Ilustrační foto k článku: Vyjádření města k aktuální situaci v blanenské soustavě centrálního zásobování teplem

Vzhledem k aktuální situaci v blanenské soustavě centrálního zásobování teplem (CZT), kdy provozovatel soustavy a současně dodavatel tepla firma ZT energy s. r. o. razantně navýšil všem blanenským odběratelům zálohy za teplo za listopad a prosinec 2021, bychom vás rádi informovali o krocích, které město v posledních dnech a týdnech činí a zasadili tak vše do kontextu. Ačkoli s ohledem na průběh řešení sporných záležitostí mezi městem a provozovatelem soustavy CZT není možné zveřejňovat detaily, považujeme za nezbytné shrnout nejdůležitější fakta k této věci.


V hlasování Společně PRO Blansko zvítězilo zastřešené posezení na Klepačově

Ilustrační foto k článku: V hlasování Společně PRO Blansko zvítězilo zastřešené posezení na Klepačově

Na nové zastřešené posezení u hřiště se mohou v příštím roce těšit v místní části Blanska-Klepačově. Projekt totiž získal nejvíce hlasů ve třetím ročníku participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. Do hlasování se letos zapojilo 1020 lidí, vítězný projekt podpořilo 422 hlasujících. Druhý skončil námět na pumptrack – okruh pro jízdu na kole tvořený vlnami a klopenými zatáčkami, třetí příčka patří návrhu na úpravu sportovního hřiště na Podlesí.