Archiv článků
   za měsíc listopad 2021

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Vánoční strom už dorazil na náměstí. Program nabídnou adventní soboty

Ilustrační foto k článku: Vánoční strom už dorazil na náměstí. Program nabídnou adventní soboty

Dvanáctimetrový smrk ztepilý zdobí od pondělí náměstí Republiky. Strom Blansku věnoval Školní lesní podnik Křtiny, jehož zaměstnanci o zhruba třicetiletý jehličnan pečovali přímo ve křtinském arboretu. Nazdobený symbol Vánoc se rozsvítí v pátek 26. listopadu, kdy začátek adventu na náměstí Republiky doprovodí vánoční trhy. Přesný čas rozsvěcení zůstává utajen. Zrušený je také kvůli protiepidemickým opatřením páteční doprovodný program. Kulturní vystoupení ale KSMB nabídne o adventních sobotách, případně on-line. Podrobnosti lidé najdou v novém on-line adventním kalendáři.


V Mánesově ulici a v Dolní Lhotě budou lidé chodit po nově dlážděných chodnících

Ilustrační foto k článku: V Mánesově ulici a v Dolní Lhotě budou lidé chodit po nově dlážděných chodnících

V ulicích Blanska finišují opravy chodníků. Řemeslníci nyní pokládají novou dlažbu například v Mánesově ulici, pracuje se také v ulici u základní školy v místní části Dolní Lhota. Chodníky pro pěší se ale rekonstruovaly i v dalších částech města. Letošní rozpočet na tento účel pamatoval částkou čtyři miliony korun.


Nový rondel u Sportovního ostrova se po necelých třech měsících od zahájení stavby otevřel řidičům

Ilustrační foto k článku: Nový rondel u Sportovního ostrova se po necelých třech měsících od zahájení stavby otevřel řidičům

Na hlavním průtahu městem skončila uzavírka, kterou si vyžádala stavba nové okružní křižovatky na ulici Mlýnská a Poříčí. Rondel u Sportovního ostrova se otevřel v pondělí 15. listopadu odpoledne. Řidičům se tak výrazně zjednodušil průjezd samotnou křižovatkou, zlepšil se také průjezd centrem města, kudy vedla jediná objízdná trasa. 


Na Vítání svatého Martina pokřtí městský kalendář na rok 2022. Představí umění v ulicích

Ilustrační foto k článku: Na Vítání svatého Martina pokřtí městský kalendář na rok 2022. Představí umění v ulicích

Blanenský kalendář pravidelně seznamuje obyvatele města se zajímavostmi z historie, nabízí pohled do starých městských ulic a náměstí, či ukazuje město pohledem místních fotografů. Kalendář na rok 2022 představí Blansko umělecké. V exteriéru města najdete množství soch, plastik, drobných uměleckých děl či pamětních desek, jejichž příběh je pro mnohé okolojdoucí zcela neznámý.