Archiv článků
   za měsíc červen 2014

Kategorie: ostatní  

 


Provoz knihovny o letních prázdninách

V měsících červenec a srpen dojde k úpravě otvírací doby Městské knihovny v Blansku. Otevřeno bude v pondělí–pátek v 10:00–18:00 h, v úterý a ve čtvrtek v 10:00–15:00 h. Ve středu je zavřeno. Od pondělí 28. července do pátku 8. srpna bude knihovna úplně uzavřena. Běžný provoz knihovna zahájí v pondělí 1. září.


Historická vozidla se sjela do Blanska

Ilustrační foto k článku: Historická vozidla se sjela do Blanska

V sobotu 21. června se u hotelu Dukla uskutečnil tradiční sraz historických vozidel v rámci Memoriálu manželů Řezníčkových Veteran Tour Macocha. Letos šlo již o 34. ročník, jehož novinkou bylo zařazení do seriálu veteránských soutěží Czech Hero Ride, charakterizovaného mottem „Auta, která mají příběh.“ Na start závodu se zapsalo celkem třiatřicet pyšných majitelů.


24hodinový běh pro Markův sen vynesl 46.650 Kč

Ilustrační foto k článku: 24hodinový běh pro Markův sen vynesl 46.650 Kč

I v druhém ročníku charitativně-sportovní akce You Dream We Run se podařilo splnit sen pro člověka, který potřeboval pomoc. Pro mentálně postiženého Marka se podařilo získat částku 46.650 Kč na vybavení pokojíku.


10 let Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje

Sobota 21. června  a neděle 22. června 2014 patří oslavám 10 let IDS Jihomoravského kraje. Během nich se můžete svézt parním vlakem, historickým autobusem po Blansku nebo zhlédnout výstavu historických nákladních aut a autobusu.


Soukromá ZUŠ Blansko slaví dvacítku

Ilustrační foto k článku: Soukromá ZUŠ Blansko slaví dvacítku

O prvním červnovém úterý se hlavní sál Dělnického domu zaplnil nejenom jako obvykle diváky, ale i gratulanty. Stali se jimi hosté Velkého galakoncertu Soukromé základní umělecké školy v Blansku, který byl pořádán u příležitosti dvacátého výročí založení školy. Nechyběli mezi nimi také někteří ze spoluzakládajících, kteří stáli společně s manžely Jeřábkovými právě u zrodu této mladé, nyní již dvacetileté slečny holdující umění.


Blanenské zámecké gulášobraní – soutěž ve vaření guláše v kotlíku

Snad každý má svůj speciální a jedinečný recept na zaručeně nejlepší guláš. Nová soutěž ukáže, kdo skutečně umí uvařit nejlepší guláš z hovězího masa. Kulturní středisko města Blanska zve všechny kuchaře a kuchařky na soutěž ve vaření kotlíkového guláše.


Aquapark otevře už o tomto víkendu

Na webových stránkách provozovatele aquaparku společnosti Služby Blansko, s. r. o. se objevila informace o otevření aquaparku. Před nedávnem byl termín posunut na pátek 13. června. Aquapark se tak návštěvníkům otevře již tento pátek, tedy o týden dříve, než bylo původně v plánu.


Městská knihovna Blansko instalovala v nemocnici knihobudku KaČ-Ku

Ilustrační foto k článku: Městská knihovna Blansko instalovala v nemocnici knihobudku KaČ-Ku

V nedávné době se rozmohly například v Praze. Jednak v nemocnicích a jednak v parcích. Autoři se snažili s využitím starých telefonních budek dopřávat knihomolům více možností ke čtení. Ale samozřejmě nejen knihomolům, například ve zmiňovaných nemocnicích je náplň jednoznačná – čekáte na vyšetření, či lékařský zákrok a... nudíte se. Běžná věc, kterou zažil snad každý z nás.


Dočkáme se v Blansku technologického parku?

Zastupitelstvo města Blanska rozhodne na svém červnovém zasedání, zda podpoří zájem investora, který hodlá ve Vojánkách vybudovat technologický park, a vyhoví mu v jeho žádosti o prodloužení nasmlouvaných termínů. Pokud se společnosti Real Global Investment podaří svůj záměr dotáhnout do konce, mohlo by zde vzniknout až čtyři sta nových pracovních míst.


Ve dnech 13.–14.06.2014 se podruhé poběží pro něčí sen

Ilustrační foto k článku: Ve dnech 13.–14.06.2014 se podruhé poběží pro něčí sen

V loňském roce se charitativního 24hodinového běhu You Dream We Run v prostorách sportovního areálu ASK Blansko zúčastnily bezmála tři tisícovky lidí. Výtěžkem akce se pomohlo naplnit sen Matýskovi – nákup osobního auta (62.000 Kč) a potěšit drobným finančním darem Esterku (10.000 Kč). Tak jako v loňském roce poputuje výtěžek z této akce na splněni SNU osobě, jejíž životní příběh je nějakým způsobem těžce poznamenán.