Archiv článků
   za měsíc únor 2020

Kategorie: ostatní  

 


Dlouhé krky z Doubravice. Na Pštrosí farmu se můžete vydat za pochoutkami i zážitky

Ilustrační foto k článku: Dlouhé krky z Doubravice. Na Pštrosí farmu se můžete vydat za pochoutkami i zážitky

Pštrosí maso, vejce, tuk, peří i kůže. Po zpracování původně pouštního ptáka nezbude takřka nic, vše najde své uplatnění, ať už na talíři, ve skříni nebo na poličce v koupelně. Na farmě v Doubravici pštrosy nejen chovají jako hospodářská zvířata, ale v sezoně tu slouží také jako turistické lákadlo. Návštěvníci si mohou tyto zdatné běžce prohlédnout zblízka a leccos zajímavého se o nich dozvědět.


Vodní záchranáři zvou na Blanenskou dvěstěpadesátku. Soutěžit letos může i veřejnost

Ilustrační foto k článku: Vodní záchranáři zvou na Blanenskou dvěstěpadesátku. Soutěžit letos může i veřejnost

Závod vodních záchranářů, v němž účastníci poměřují svou fyzickou připravenost, přesnost, hbitost i vytrvalost, opět zaplní blanenské lázně. Letos se klání v plavání i podvodních disciplín mohou zúčastnit také zájemci z řad veřejnosti starší patnácti let. Předvést svůj um mohou jak v kategorii jednotlivců, tak v kategorii smíšených štafet.


Kavárna na Poduklí už příští rok v květnu? Město hledá stavitele a provozovatele

Ilustrační foto k článku: Kavárna na Poduklí už příští rok v květnu? Město hledá stavitele a provozovatele

Zájemce o stavbu nebo provozování kavárny na Poduklí nyní hledá město Blansko. Rada města schválila návrh na zahájení výběrového koncesního řízení, které bude dvoukolové. Zájemci o koncesi by měli zajistit jak vypracování projektu kavárny, tak její vybudování a následný provoz. Montovaná, tedy snadno přemístitelná, stavba by se měla otevřít zákazníkům nejpozději do 31. 5. 2021. Jasno o zhotoviteli by mělo být do konce května.


Dobrovolní hasiči hlásí rekordní zájem o členství

Ilustrační foto k článku: Dobrovolní hasiči hlásí rekordní zájem o členství

V místních částech Blanska stejně jako v řadě obcí na Blanensku se bez nich neobejde žádná větší akce. A zájem o členství ve Sboru dobrovolných hasičů (SDH) roste. „V posledních letech pozorujeme narůst, v okrsku teď máme 550 členů, to je jedno z nejvyšších čísel, co pamatuji,“ říká Milan Křivánek, staronový starosta Sboru dobrovolných hasičů okrsku Blansko, kterého si na valné hromadě SDH dobrovolní hasiči potřetí za sebou zvolili do svého čela.


Farmářské trhy se po zimní pauze znovu vrací na náměstí Republiky

Ilustrační foto k článku: Farmářské trhy se po zimní pauze znovu vrací na náměstí Republiky

Poprvé v tomto roce dnes rozloží stánky se svým zbožím na největším blanenském náměstí farmáři a výrobci z celého okolí. Těšit se můžete na uzeniny, sýry, ovoce, sladkosti, koření nebo třeba výrobky z proutí či ovčí vlny. Po zimní přestávce začínají farmáři a výrobci nabízet své produkty na farmářských trzích.



Přípravy na přemostění železničního koridoru v Blansku pokračují. Město, kraj a Svazek kompletně opraví Brněnskou ulici

Ilustrační foto k článku: Přípravy na přemostění železničního koridoru v Blansku pokračují. Město, kraj a Svazek kompletně opraví Brněnskou ulici

Nový vodovod a kanalizace, ale také opravy všech inženýrských sítí a kompletní rekonstrukce vozovky i chodníků čekají Brněnskou ulici. Město se nyní dohodlo se Svazkem vodovodů a kanalizací měst a obcí (Svazek) a Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje na tom, že ulici opraví společně. K původně plánované rekonstrukci navíc přibudou i práce související s přípravou na přemostění železničního koridoru, to vyústí právě na Brněnské ulici.


Podnikatelé si mohou požádat o regionální značku MAS Moravský kras. Certifikovat lze produkty, zážitky i služby

Ilustrační foto k článku: Podnikatelé si mohou požádat o regionální značku MAS Moravský kras. Certifikovat lze produkty, zážitky i služby

Podnikatelé, kteří splní předepsané podmínky, nyní mohou žádat Místní akční skupinu Moravský kras o certifikaci značkou MORAVSKÝ KRAS regionální produkt®. Podrobné informace se dozvědí 10. února na speciálním semináři. Žádost lze podat až do 3. března. Odborná komise o udělení rozhodne o dva dny později.


Statistici budou zkoumat, jak se lidem žije. Prosí o vstřícnost

Ilustrační foto k článku: Statistici budou zkoumat, jak se lidem žije. Prosí o vstřícnost

V období od 1. února do 24. května budou pracovníci Českého statistického úřadu (ČSÚ) navštěvovat náhodně vybrané domácnosti, aby zde získali anonymní údaje o životních podmínkách obyvatel této země. Tazatelé, kteří jsou vázáni mlčenlivostí a citlivé údaje budou dále zpracovávat anonymně, předem děkují za ochotu a vstřícnost.


Zubní pohotovost v únoru 2020

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.