Archiv článků
   za měsíc říjen 2021

Kategorie: ostatní  

 


V Senior centru Blansko pokřtili kalendář

Ilustrační foto k článku: V Senior centru Blansko pokřtili kalendář

Senior centrum Blansko si ve čtvrtek 15. října připomnělo 19 let od otevření. Součástí oslavy, na které nechyběla řada hostů, byl i křest kalendáře.


Blanenská nemocnice získala dotaci. Pořídí nové přístroje i pomůcky

Ilustrační foto k článku: Blanenská nemocnice získala dotaci. Pořídí nové přístroje i pomůcky

Téměř devadesátimilionovou dotaci se podařilo získat blanenské nemocnici. Městské zařízení podporu obdrží díky tomu, že blanenští zdravotníci během pandemie pečovali o covidové pacienty. Z dotace nyní nemocnice pořídí vybavení nejen pro jednotku intenzivní péče, ale i pro další oddělení či operační sály, peníze totiž lze využít na veškeré vybavení, které zdravotníci využívali při péči o pacienty s koronavirem. Část přístrojů už slouží pacientům a usnadňuje práci zdravotníkům, většinu vybavení ale bude nemocnice pořizovat v příštím roce a v roce 2023.


Obyvatelé Senior centra Blansko si užívají výlety

Ilustrační foto k článku: Obyvatelé Senior centra Blansko si užívají výlety

Hned s jarním počasím se uživatelé domova vypravili na první letošní výlet. V rámci zážitkového květinového týdne se vydali do zahradnictví v Doubravici nad Svitavou, kde si pohladili duši květinami a mimo jiné v areálu využili pěkné procházky s posezením. Velkou atrakcí byli i pštrosi, kteří trpělivě pózovali při focení.


V pátek a v sobotu se konají volby do Poslanecké sněmovny

Ilustrační foto k článku: V pátek a v sobotu se konají volby do Poslanecké sněmovny

S úderem páteční 14. hodiny se otevřely volební místnosti a voliči rozhodují o složení dolní komory parlamentu. Volby do Poslanecké sněmovny se konají v pátek 8. října od 14:00 do 22:00 hodin a v sobotu 9. října od 8:00 do 14:00 hodin.


Koláč pro hospic podpoří domácí hospicovou péči

Ilustrační foto k článku: Koláč pro hospic podpoří domácí hospicovou péči

Tradiční osvětová akce a sbírka Koláč pro hospic, kterou pořádá Charita, se blíží. Ve středu 6. října se dozvíte vše, co vás zajímá o hospicové péči na Blanensku hned ve čtyřech městech okresu. S čerstvými koláči budeme po celý den ve stáncích v Blansku na ulici Rožmitálova a v nemocnici, v Boskovicích na Masarykově náměstí a v nemocnici, v Letovicích na Masarykově náměstí a v Kunštátě na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.


Zubní pohotovost v říjnu 2021

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.