Archiv článků
   za měsíc únor 2024

Kategorie: ostatní  

 



Černé scénáře se nenaplnily, říká k převzetí CZT jednatel společnosti Teplo Blansko

Ilustrační foto k článku: Černé scénáře se nenaplnily, říká k převzetí CZT jednatel společnosti Teplo Blansko

Soustavu centrálního zásobování teplem (CZT) v Blansku od 1. ledna 2024 provozuje městská společnost Teplo Blansko s.r.o. Nový provozovatel převzal systém vytápění od firmy ZT energy, které skončila nájemní smlouva. „Úkolů máme spoustu. Prioritní je, že jsme si udělali technickou analýzu veškerého technologického vybavení. Zjistili jsme pozitivní věc, že soustava CZT je v celkem dobrém stavu, když vezmeme v úvahu stáří technologie. Samozřejmě vykazuje nějaké nedostatky, ale nejsou to nedostatky, které by nám nějak bránily v provozu,“ říká jednatel společnosti Teplo Blansko Vlastimil Vaníček.


Žáci ZŠ Dvorská získali druhé místo v soutěži Postav most!

Ilustrační foto k článku: Žáci ZŠ Dvorská získali druhé místo v soutěži Postav most!

Špejle – zkusili jste z nich někdy něco postavit? Domeček, nábytek pro panenku či geometrické útvary možná ano. Ale zkusili jste z nich postavit most? Žáci a žákyně ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26 je již poněkolikáté stavěli jako jediní blanenští zástupci v konkurenci skoro čtyřiceti týmů z Jihomoravského, Zlínského i Pardubického kraje v soutěži Postav most!, konané tentokrát 15. února na už tradičním místě na Masarykově střední škole v Letovicích.


Zubní pohotovost v únoru

Ilustrační foto k článku: Zubní pohotovost v únoru

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.