Archiv článků
   za měsíc červenec 2007

Kategorie: ostatní  

 


ZŠ T. G. M. má školní vzdělávací program zaměřený na cizí jazyky

ZŠ T. G. M. byla vždy zaměřena na výuku jazyků, na rozdíl od jiných škol měla třídy s rozšířenou výukou jazyků. Na tuto tradici chce vedení školy nyní navázat a pokračovat v ní také proto, že vlastní potřebné materiální a technické vybavení. Změní se ale přístup. Třídy už nebudou rozděleny na jazykové a nejazykové, ale výuka bude pro všechny žáky stejná.


Nová ubytovna už přivítala první hosty

Ilustrační foto k článku: Nová ubytovna už přivítala první hosty

Projekt s dlouhým názvem „Rozšíření sportovní a ubytovací turistické infrastruktury v areálu Sportovního ostrova Ludvíka Daňka v Blansku, bráně Moravského krasu“ je po téměř dvou letech dokončen.


Koncert za zdí kuřimské věznice

Ilustrační foto k článku: Koncert za zdí kuřimské věznice

Občanské sdružení LAVINA (Láska VÍra Naděje) z Blanska, které pomáhá lidem, jenž se ocitli v těžké životní situaci nebo žijí v sociálně vyloučených skupinách, ve spolupráci s organizací Word of Life uspořádaly dne 11. 6. 2007 ve věznici v Kuřimi koncert skupiny BIOLA.


Dobrovolní hasiči soutěžili

Ilustrační foto k článku: Dobrovolní hasiči soutěžili

V neděli 10. června se uskutečnily v Těchově na louce „Pod vysílačem“ závody mužů a žen v požárním sportu – okrsek Blansko. Soutěžilo se ve štafetě 4×100 m a v královské disciplíně požárním útoku.


Vandalové znovu udeřili

Ilustrační foto k článku: Vandalové znovu udeřili

Ze pátku 6. na sobotu 7. července 2007 neznámí vandalové zlomili jeden ze stromků na pěší zóně na Rožmitálově ulici. Před dvěma roky, na podzim 2005, byla rekonstruovaná pěší zóna slavnostně otevřena jako dar města občanům ke 100. výročí města.


Karusel z ČKD zamířil na Ukrajinu

Ilustrační foto k článku: Karusel z ČKD zamířil na Ukrajinu

ČKD Blansko Holding, a.s. vyexpedovalo nedávno obráběcí stroj v hodnotě 50 milionů korun společnosti ZAO NKMZ Kramatorsk z Ukrajiny.


MUDr. Ilona Rybářová

Ilustrační foto k článku: MUDr. Ilona Rybářová

Po těžké nemoci zemřela 10. 7. 2007 ředitelka Nemocnice Blansko, MUDr. Ilona Rybářová. Odešla výrazná osobnost našeho města, která se významně zasloužila o zdravotnictví, a to nejen v našem městě, osobnost politického i společenského života ve městě.


Blanenské náměstí zaplnili „Brouci“

Ilustrační foto k článku: Blanenské náměstí zaplnili „Brouci“

V sobotu dopoledne zaplnily blanenské náměstí „Brouci“, resp. tato známá auta. Konalo se zde XV. mezinárodní setkání majitelů VW Brouk.


DDM Blansko připravuje burzu volnočasových aktivit

V měsíci září pořádá DDM Blansko z pověření Komise mládeže Rady města Blanska Burzu volnočasových aktivit. Osloveno bylo přes 50 organizací, které se volným časem dětí a dospělých v Blansku zabývají, zda mají zájem zde nabídnout blanenské veřejnosti možnost zapojit se do jejich činnosti. Do konce června se přihlásilo asi 20 účastníků. Pokud se vaše organizace zabývá volným časem a chce se zde prezentovat, přihlaste se do konce července na adresu M. Procházková, DDM Blansko, Údolní 2, Blansko nebo prochazkova@ddmblansko.cz, tel. 516 412 790. Burza se uskuteční 14. září 2007 od 9.00 do 18.00 hod. v Dělnickém domě v Blansku.


Dveře na policii se netrhly

Ilustrační foto k článku: Dveře na policii se netrhly

Den otevřených dveří uspořádala v rámci oslav 15 let od svého založení Městská policie Blansko. A zájem předčil očekávání. Dveře byly otevřeny pro každého, ale je konec školního roku, a tak především děti ze základních škol se zde střídaly třída za třídou.


Internet na náměstí zdarma

Od 19. června pokrývá opět náměstí Svobody signál přístupového bodu z radnice. Identifikuje se názvem „Blansko“ a je možné se na něj ve vymezeném území náměstí kdykoliv během léta zdarma připojit.


Veterán Tour Macocha posedmadvacáté

Ilustrační foto k článku: Veterán Tour Macocha posedmadvacáté

Na startu 27. ročníku Veterán Tour Macocha se do Blanska sjelo přes čtyřicet veteránů (vozů starších 25 let).