Archiv článků
   za měsíc prosinec 2012

Kategorie: ostatní  

 



Do jeskyní můžete i v zimě

Přes zimu v období od prosince do konce měsíce února budou v Moravském krasu otevřeny Punkevní jeskyně, jeskyně Výpustek a speciální návštěvní okruhy ve Sloupsko-šošůvských jeskyních. Otevřeno je denně kromě pondělků.


Zubní pohotovost v 1. pololetí 2013

Služba je sloužena od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 7:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.


S novým rokem vstupuje v Blansku v platnost zákaz podomního prodeje zboží

Ilustrační foto k článku: S novým rokem vstupuje v Blansku v platnost zákaz podomního prodeje zboží

Prvním dnem nového roku vstoupí v platnost Nařízení č. 4 vydané Radou města Blanska. Jedná se o nový Tržní řád, který stanoví podmínky nabídky, prodeje zboží a poskytování služeb mimo provozovny na území města. Nejdůležitějším bodem je zákaz podomního a pochůzkového prodeje zboží.


Klub Matýsek dále rozšiřuje své aktivity

Do letošního října se v klubu Matýsek mohli všichni rodiče s dětmi setkat především s plaváním a také s výukou tenisu. Nyní se činnost klubu rozšířila na další aktivity, a to především pro děti od 3 do 11 roků.


Otevírací doba knihovny o Vánocích

Městská knihovna Blansko bude uzavřena od pondělí 24. prosince 2012 do úterý 1. ledna 2013. Pro veřejnost bude knihovna opět otevřena ve čtvrtek 3. ledna 2013!


Pro světýlko z dalekého Betléma na radnici a letos i do kostela

Blanenští Skauti budou plamínek rozdávat příchozím v neděli 23. prosince na radnici. Odpoledne je připraven kulturní program s vystoupením blanenských zpěváků i hudebníků. O Štědrém dni si pak zájemci mohou přijít pro světýlko do kostela sv. Martina na Staré Blansko.



Cena vody v roce 2013 vzroste o necelých šest procent

Cena vodného a stočného se odvíjí od dohody s Evropskou unií, která poskytla nemalé dotace na investice do vodohospodářské infrastruktury. Cílem je, aby na konci byla cena za vodu v takové výši, že bude stačit na její financování a obnovu.


Antikvariát v Galerii Jonáš

Ilustrační foto k článku: Antikvariát v Galerii Jonáš

Od ledna příštího roku zahájí svou činnost antikvariát v rámci Galerie Jonáš. Nadšený galerista, příznivce kultury a tudíž i knih pan Pavel Svoboda se rozhodl vyplnit pomyslné prázdné místo v nabídce určené zapáleným čtenářům, sběratelům a odborníkům na regionální literaturu.