Archiv článků
   za měsíc září 2014

Kategorie: ostatní  

 


Za svůj život vděčím Nicholasi Wintonovi, vzpomíná muž

Jeho příběh začíná 2. srpna 1939, kdy ho matka s babičkou posadily do vlaku. Netušil, co se děje, a na cestu se těšil. „Ony nejspíš plakaly. Ale já myslel, že jedu jen na výlet a netušil jsem, že už je nikdy neuvidím,“ vypráví třiaosmdesátiletý Tomáš Graumann.


Zubní pohotovost v říjnu 2014

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.


Dlouhé zimní večery tráví výrobou pohádkových figurek

Ilustrační foto k článku: Dlouhé zimní večery tráví výrobou pohádkových figurek

Pan Vladimír Buřt k modelaření tíhnul od mládí, ale nejvíc se mu věnuje až nyní, když je v důchodu. Během zimních večerů se baví tím, že vyrábí malá dioramata s postavami ze známých pohádek.


Světový den srdce v Nemocnici Blansko

Nemocnice Blansko se i letos aktivně připojí ke Světovému dni srdce, a to v pondělí 29. září 2014.  V rámci této světové kampaně otevře blanenská nemocnice svoje „dveře“ v prostorách centrálního příjmu a kardiologie (3. patro lůžkové části nemocnice). Na zájemce bude čekat od 13:00 do 17:00 hodin zajímavý program.


Klub Ulita má nové podlahy

Ilustrační foto k článku: Klub Ulita má nové podlahy

Dokončení oprav oslaví při zahájení nové sezony v úterý 24. září koncertem skupiny Šnek a spol. s písničkami skupiny Nerez. Čajovna bude otevřena již od 17:30 h, koncert začíná v 19:00 h.


5. ročník „Univerzity“ aneb Jak voní dálky

Ilustrační foto k článku: 5. ročník „Univerzity“ aneb Jak voní dálky

Již popáté připravila Městská knihovna Blansko pro zájemce z Blanska a blízkého okolí projekt „Blanenská univerzita (nejen) pro seniory“. Ve školním roce 2014/15 je tato pilotní akce blanenské knihovny věnována cestovatelskému tématu, proto také dostala výstižné pojmenování JAK VONÍ DÁLKY.


Zahradní slavnost v Centru VELAN

Ilustrační foto k článku: Zahradní slavnost v Centru VELAN

Občanské neziskové sdružení Hnutí Humanitární Pomoci (HHP), které provozuje blanenský Domov OLGA (denní stacionář pro dospělé spoluobčany s mentálním postižením) a v Klepačově Centrum VELAN (chráněné byty pro část zmíněných klientů Domova OLGA) uspořádalo ve čtvrtek 11. září velkou zahradní slavnost.



Novodobá sanitka pomáhá v nesnázích i na Blanensku

Ilustrační foto k článku: Novodobá sanitka pomáhá v nesnázích i na Blanensku

Nemáte nárok na sanitku a potřebujete se dopravit k lékaři, do lékárny, na lékařské vyšetření do některé z brněnských nemocnic? Nemůžete sami zajistit doprovod seniorům, nemocným nebo hůře se pohybujícím osobám? Nejen v těchto situacích vám může pomoci placená služba Novodobá sanitka.


Nemocnice Blansko již popáté zpřístupnila svůj areál dětem

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko již popáté zpřístupnila svůj areál dětem

Hudba, divadlo, úkoly a soutěže, ukázka zásahu hasičů, policie a záchranky nebo aquazorbing. Tyto a mnoho dalších atrakcí si užily děti při dalším ročníku Dne pro děti v Nemocnici Blansko v sobotu 6. září.


Uzavírka silnice Poříčí pro závod Blanenská desítka

Ilustrační foto k článku: Uzavírka silnice Poříčí pro závod Blanenská desítka

Jedná se o úplnou uzavírku mezi Blanskem a Ráječkem, tedy silnice Poříčí od křižovatky Poříčí/Mlýnská a silnici 374 po odbočku na Ráječko s objízdnou trasou přes Horní Lhotu.


Knihovna popáté půjčovala v aquaparku

Popáté uvedla do života Městská knihovna Blansko ve spolupráci se Službami Blansko, s. r. o. během prázdninových měsíců v Aquaparku Blansko neobvyklou službu pro návštěvníky moderního místního koupaliště z blanenského regionu i vzdálenějšího okolí. Opětovně totiž otevřela svoji Letní půjčovnu.


Sraz Velorexů v rodinném balení

Ilustrační foto k článku: Sraz Velorexů v rodinném balení

Poslední prázdninovou neděli přilákal do Blanska na nám. Republiky věrné příznivce těchto jedinečných vozítek již 23. ročník srazu s podtitulem Rodinný sraz Velorexů.



Zahrádkáři připravují moštování ovoce

I v tomto roce bude provádět ZO v „Domě zahrádkářů“ na Křižkovského ulici v Blansku pro veškeré zájemce MOŠTOVÁNÍ OVOCE, a to do přinesených nádob.


Zubní pohotovost v září 2014

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.