Archiv článků
   za měsíc červenec 2019

Kategorie: ostatní  

 


Lidé mohli pozorovat částečné zatmění Měsíce

Ilustrační foto k článku: Lidé mohli pozorovat částečné zatmění Měsíce

V noci ze 16. na 17. července mohli lidé pozorovat částečné zatmění Měsíce. Přestože je to vcelku běžný jev, tohle zatmění mělo přece jen svůj význam, který souvisí s historií. Zatmění se totiž na noční obloze odehrálo v den 50. výročí startu vesmírné lodi Apollo 11, která poprvé dopravila člověka na povrch Měsíce.



Školáci věnovali peníze psímu útulku v Blansku

Ilustrační foto k článku: Školáci věnovali peníze psímu útulku v Blansku

Víc než 12 tisíc korun, které vydělali při užitečném naučném projektu, věnovali blanenští školáci městskému psímu útulku. Dobrý vztah a lásku k opuštěným zvířatům tak prokázali žáci ze třídy IV.A ze ZŠ TGM Blansko, kteří se v uplynulém školním roce zapojili do projektu Abeceda peněz. Ten učí děti základům finanční gramotnosti.



Charita vyráží do terénu k osamělým lidem

K osamělým seniorům, k lidem bez domova, k lidem s rizikovým způsobem života a k dalším potřebným. K těmto všem jezdí pracovníci projektu Terénní programy k sociálnímu začleňování ohrožených osob na území Místní akční skupiny Moravský kras (MASMK) už téměř dva roky. Projekt je placený z evropských peněz, pro klienty je bezplatný a může být i anonymní.


Brána do Moravského krasu se otevírá na výstavě v Muzeu Blanenska

Ilustrační foto k článku: Brána do Moravského krasu se otevírá na výstavě v Muzeu Blanenska

Poutavou výstavu o Moravském krasu, přírodě a speleologii nabízí na zámku návštěvníkům Muzeum Blanenska. Výstava je rozdělená na dvě části. Sklepní instalace výstavy představí objev Amatérské jeskyně a práci jeskyňářů. Na ochranu přírody se pak zaměřuje část výstavy, instalovaná v nově opravené multimediální síni muzea. Výstava Moravský kras pod zemí a nad zemí je otevřená do 27. října.


Zubní pohotovost v červenci 2019

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.