Archiv článků
   za měsíc srpen 2019

Kategorie: ostatní  

 


Nový přístřešek na zastávce u Lesního města v Češkovicích

Ilustrační foto k článku: Nový přístřešek na zastávce u Lesního města v Češkovicích

Od začátku září mají nejen obyvatelé takzvaného Lesního města, ale i ostatní cestující k dispozici nový přístřešek na autobusové zastávce Blansko-Češkovice, chatová oblast. Finální úpravy zastávky se dělaly ke konci srpna.


Zubní pohotovost v září 2019

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.


Část Rodkovského ulice je jednosměrná

Ilustrační foto k článku: Část Rodkovského ulice je jednosměrná

Odbor komunální údržby upozorňuje řidiče, že od srpna je jednosměrná část Rodkovského ulice, a to úsek ve směru od křižovatky s ulicí Boženy Němcové po křižovatku se Sadovou ulicí.



Fotosoutěž se Zpravodajem

Ilustrační foto k článku: Fotosoutěž se Zpravodajem

Redakce Zpravodaje města Blanska si pro vás ve spolupráci se společností Megapixel připravila fotosoutěž o hodnotné ceny, jako například poukazy na služby od společnosti Megapixel, či věcné předměty města Blanska.


Projekt Zvládneme to pokračuje na Blanensku dalšími aktivitami

Ilustrační foto k článku: Projekt Zvládneme to pokračuje na Blanensku dalšími aktivitami

Projekt „Zvládneme to“ je zaměřený na mladé lidi ve věku 15-25 let s psychickými problémy, kteří bydlí na území MAS Moravský kras. V rámci projektu podpoříme mladé lidi při zvládání psychických potíží, aby se udrželi ve vzdělávacím procesu, případně jim pomůžeme při přechodu do zaměstnání.


Prázdniny zakončí benefiční koncert Jedeme v tom s vámi

Poslední prázdninová sobota 31. srpna bude odpoledne na Poduklí patřit benefičnímu koncertu Jedeme v tom s vámi na podporu Nadačního fondu dětské onkologie Krtek. Kapela ReGen začne hrát v 15 hodin a jedním z partnerů koncertu je město Blansko.


Školáci se můžou těšit na nové učebny

Ilustrační foto k článku: Školáci se můžou těšit na nové učebny

Školní prázdniny jsou pro školy tradičně obdobím, kdy v nich probíhají rekonstrukce, opravy a budování nových moderních učeben. I když se stavební firmy snaží většinu prací stihnout dokončit do konce srpna, u některých projektů je jejich realizace přece jen časově náročnější. Odbor školství proto žádá veřejnost a rodiče o strpení, pokud se některé práce protáhnou, protože ve výsledku se budou děti a učitelé těšit z nových moderních učeben.


Městský klub důchodců od září seniorům nabídne rozšířené služby

Ilustrační foto k článku: Městský klub důchodců od září seniorům nabídne rozšířené služby

Město Blansko získalo z rozpočtu Jihomoravského kraje z programu Podpora rodinné a seniorské politiky na úrovni obcí finanční prostředky na posílení činnosti kontaktního místa v Městském klubu důchodců (MKD). Podle odboru školství, kultury, mládeže a tělovýchovy se tak od září rozšíří služby, poskytované MKD blanenským seniorům.


Skauti vyčistili a upravili hřiště ve Dvorské ulici

Ilustrační foto k článku: Skauti vyčistili a upravili hřiště ve Dvorské ulici

Skauti z 11. oddílu Svornost v Blansku se zapojili do každoroční celorepublikové akce "Skautský dobrý skutek" a z vlastní iniciativy vyčistili a poopravili hřiště v Dvorské ulici. Hřiště bylo v zanedbaném stavu a nacházelo se zde velké množství odpadků a skla.


Zvolte si svoje Informační centrum roku 2019!

Již jen měsíc zbývá do konce hlasování v anketě „Informační centrum roku“, jejímž vyhlašovatelem je Asociace turistických informačních center ČR ve spolupráci s Vydavatelstvím KAM po Česku. Cílem soutěže je připomenout významnou roli turistických informačních center v cestovním ruchu a ohodnotit ta infocentra, která jsou v každém kraji v největší oblibě veřejnosti.


Zubní pohotovost v srpnu 2019

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.