Archiv článků
   za měsíc říjen 2019

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Upozornění na svoz zbytkového komunálního odpadu ve svátek

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s. r. o., proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od obyvatel města i ve svátek, a to v pondělí 28. října 2019. Je proto zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic jako v běžném termínu svozu a umožnit také svoz z kontejnerových stání i z míst na separace odpadů.


Participativní rozpočet Společně PRO Blansko: hlasovat se bude pro čtyři návrhy projektů

Ilustrační foto k článku: Participativní rozpočet Společně PRO Blansko: hlasovat se bude pro čtyři návrhy projektů

Do participativního rozpočtu Společně PRO Blansko přišlo devět návrhů projektů. Tři z nich pracovní skupina vyřadila v prvním kole projednávání. Dva navrhovatelé vůbec nedodali podpisové archy s podpisy podporovatelů, kterých muselo být pro každý návrh nejméně dvacet. Třetí projekt na nákup kontejnerů na bio odpad začíná město realizovat už letos v městských částech a příští rok se na něj bude snažit získat dotace pro realizaci v samotném městě.



Poradna pro rodinu se připojuje k Týdnu sociálních služeb

Ve dnech 7. - 13. 10. 2019 proběhl již XI. ročník Týdne sociálních služeb (TSS), který každoročně pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR. Poradna pro rodinu v Blansku tuto iniciativu podporuje a každoročně se k ní připojuje.