Archiv článků
   za měsíc listopad 2020

Kategorie: ostatní  

 


Nemocnice získala dar 100 tisíc korun na nákup přístrojů, peníze od Vodárenské obdržel také Domov Olga

Ilustrační foto k článku: Nemocnice získala dar 100 tisíc korun na nákup přístrojů, peníze od Vodárenské obdržel také Domov Olga

Nákup nových přístrojů pro oddělení, kde jsou hospitalizovaní pacienti s onemocnění COVID-19, nyní plánuje Nemocnice Blansko. Zdravotnické zařízení nové vybavení získá díky stotisícovému daru od Vodárenská akciové společnosti a.s. (VAS). Peněžní dar ve výši 30 tisíc korun před koncem roku obdržel také Domov Olga. Ten díky němu zajistí klientům možnost práce v chráněné dílně i za zpřísněných hygienických opatření.


Tým odborníků pomáhá lidem s duševním onemocněním. Blanensko je jeden ze tří regionů v republice, kde projekt běží

Ilustrační foto k článku: Tým odborníků pomáhá lidem s duševním onemocněním. Blanensko je jeden ze tří regionů v republice, kde projekt běží

Včasné rozpoznání příznaků duševního onemocnění je důležité pro další průběh nemoci. Na Blanensku funguje tým, který se přímo zaměřuje na včasnou pomoc lidem s psychickými obtížemi. Služba je založená na rychlém kontaktu a mezioborové spolupráci odborníků v různých oblastech péče o duševní zdraví.


Děti vyyzdobily zdi trafostanice v centru města

Ilustrační foto k článku: Děti vyyzdobily zdi trafostanice v centru města

V centru města přibyla další trafostanice, kterou zdobí barevné malby dětí ze Základní školy speciální Blansko. Objekt na Wanklově náměstí školáci oživili před dvěma roky. Na trafostanici, která stojí v Seifertově ulici za budovou banky, se vrhli na začátku října. Tématem byla hudba.


Centrální příjem Nemocnice Blansko má za sebou modernizaci

Ilustrační foto k článku: Centrální příjem Nemocnice Blansko má za sebou modernizaci

Nejen novými podlahami a nábytkem, ale také novými přístroji bude nyní vybavena ambulance urgentního centrálního příjmu Nemocnice Blansko. Prostory, skládající se ze tří místností, v posledních týdnech prošly celkovou rekonstrukcí. Téměř milionovou investici nemocnice hradila z vlastních zdrojů.


Sametovou revoluci v Blansku odstartovali studenti gymnázia

Ilustrační foto k článku: Sametovou revoluci v Blansku odstartovali studenti gymnázia

Živý řetěz v centru města, generální stávka i zakládání Občanského fóra. Tak vypadaly revoluční listopadové dny roku 1989. Při příležitosti státního svátku Den boje za svobodu a demokracii, který připadá na 17. listopadu, se pokusíme některé z tehdejších událostí připomenout. Revolučnímu dění v okrese Blansko se věnoval historik Muzea Boskovicka Petr Vítámvás v textu, který se objevil ve Sborníku Muzea Blansko z roku 2014.


Nové léky usnadňují léčbu diabetu. Pacientů však stále přibývá

Ilustrační foto k článku: Nové léky usnadňují léčbu diabetu. Pacientů však stále přibývá

„Lidí s cukrovkou přibývá, v naší ambulanci máme odhadem dva až tři nové pacienty za týden,“ upozorňuje lékařka Alice Dundrová z diabetologické ordinace Nemocnice Blansko u příležitosti Světového dne diabetiků, který si připomínáme v sobotu 14. listopadu.


Nemocnice Blansko navýšila počet lůžek pro pacienty s COVID-19

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko navýšila počet lůžek pro pacienty s COVID-19

S náročnou péčí o pacienty s onemocněním COVID-19 i nedostatkem zdravotnického personálu se nyní potýká blanenská nemocnice. Kvůli nařízení centrální krizové komise už nemocnice musela omezit neakutní péči. V provozu jsou i nyní všechny ambulance i pohotovost, řada zákroků je ale odložena. Bez omezení fungují soukromí lékaři, kteří mají v budově polikliniky své ordinace.