Archiv článků
   za měsíc květen 2004

Kategorie: ostatní  

 


Další úkol pro městskou policii

Ilustrační foto k článku: Další úkol pro městskou policii

Na strážníky městské policie, dohlížející ráno u přechodů přes silnici blízko základních škol, jsme si v Blansku už zvykli. V poslední době mají ale ráno o starost navíc — to když se kachní máma rozhodne vzít svá káčátka na výlet k řece.


Informace o Evropské unii na videokazetách

Zajímáte se o změny související se vstupem do Evropské unie? Jednou z možností, jak získat potřebné informace, jsou videokazety, které připravilo Ministerstvo zahraničních věcí. Tyto kazety si můžete vypůjčit v oddělení pro děti Městské knihovny v Blansku, případně si domluvit promítnutí.


Minitrh regionální literatury

Ilustrační foto k článku: Minitrh regionální literatury

Městská knihovna Blansko vás zve na MINITRH REGIONÁLNÍ LITERATURY, který se koná při příležitosti VII. Historického jarmarku a oslavy Dne dětí v prostorách blanenského zámku. Součástí této pozvánky je i seznam literatury, která bude v prodeji.


Setkání u Máchova památníku

Ilustrační foto k článku: Setkání u Máchova památníku

Stalo se již tradicí, že v měsíci květnu jsou pořádána setkání u Máchova památníku u Olomučan. Pořadateli letošního setkání (15. 5. 2004) byli Klub českých turistů Blansko, Městská knihovna a Školní lesní podnik Masarykův les Křtiny.


Poslední volné byty Blansko-Písečná II

Bytové družstvo Písečná II nabízí poslední volné byty ve II. etapě výstavby bytových domů na Písečné v Blansku.


Senior linka pomáhá potřebným

V roce 2003 zpracovala Městská policie Blansko program prevence kriminality „Senior linka 156“. Jejím smyslem je pomoci seniorům, kteří jsou zdravotně postižení, či žijí osamoceně. Je možné ji použít v případě zdravotní indispozice nebo v případech, jako je nezvaná návštěva „obchodníků“, kteří se vnutí do bytu.


Český rozhlas Brno pro Domov Olga – vysílání z Blanska

Ilustrační foto k článku: Český rozhlas Brno pro Domov Olga – vysílání z Blanska

V roce 80. výročí rozhlasového vysílání z Brna připravil brněnský rozhlas nejen řadu akcí pro své posluchače, ale obrací se také k široké veřejnosti s prosbou o pomoc. Od 1. dubna vyhlašuje Český rozhlas Brno finanční sbírku na pomoc zdravotně postiženým. Jako cíl poskytnutí výtěžku byl vybrán nestátní denní stacionář pro dospělé s trvalým zdravotním postižením Domov OLGA v Blansku, zřízený Hnutím humanitární pomoci.


Kuličkiáda podeváté

Ilustrační foto k článku: Kuličkiáda podeváté

Na druhou květnovou neděli připravili členové blanenského Sdružení Ulita již devátý ročník akce s názvem „Kuličkiáda“. Pěkné jarní počasí vylákalo k této tradiční hře spoustu zájemců.


Dubnový videožurnál k dispozici ke stažení

V sekci Blanenský Videožurnál on-line jsou nová videa. Přináší reportáže z výstav, kulturních a sportovních akcí, jež se v Blansku konaly v měsíci dubnu. Nechybí video ze zahájení turistické sezony, pozvánka na Blanenské divadlo ani reportáž z pálení čarodějnic.


Lanfranco Fradici: starostce a komunitě města Blanska

Vážená paní starostko, dne 1. května 2004 vstoupí Česká republika jako jeden z plnohodnotných členů do Evropské unie. U příležitosti tohoto historického data bych si přál Vám vyjádřit jménem svým i jménem všech občanů města Scandiana upřímné blahopřání k této významné události.


Oslavy dne osvobození

Na státní svátek v sobotu 8. května 2004 připravuje Město Blansko tradiční vzpomínkovou akci u pomníku rudoarmějce v Blansku. Vzpomínkový akt s koncertem dechové hudby, položením věnců a projevem místostarosty proběhne v 10 hodin.


Server Blansko.cz nabízí RSS

Pro zběhlejší a s novými technologiemi obeznámené uživatele to asi nebude žádná novinka, pro ostatní přinášíme krátký popis, o co se vlastně jedná. Hodně jednoduše řečeno jde o to, že o vydání nového článku můžete vědět okamžitě.