Archiv článků
   za měsíc červenec 2006

Kategorie: ostatní  

 


Kurz pro těhotné ženy aneb Příprava na život s miminkem

Šestitýdenní dvouhodinový cyklus pro těhotné ženy od 20. týdne těhotenství pořádá Oblastní charita Blansko, Centrum pro matku a dítě, Sladkovského 2b. Probíhá pod vedením porodní asistentky paní Aleny Opluštilové od poloviny srpna. Zájemkyně se mohou přihlásit na tel. 516 411 400 nebo 731 428 369 do 28. 7., po-pá 9-15 hod.


Na Palavě přibude skluzavka

Ještě na začátku letní sezony má být v Rekreační oblasti Palava realizováno rozšíření dětského hřiště. V plánu je dlouhá skluzavka využívající prudkého svahu u hřiště a pokud vystačí finance, tak i „slaňovačka“. Proběhnou i terénní úpravy v okolí. Zbourána bude stará budova likusáku nad hřištěm a místo něj vznikne posezení s lavičkami pro maminky, odkud budou mít přehled na celý areál. Peníze z rozpočtu jsou připravené, takže první etapa těchto úprav bude realizována v červenci.


Návštěva v Itálii

Ilustrační foto k článku: Návštěva v Itálii

Ve dnech 23. až 26. června navštívila partnerské město Scandiano malá delegace z Blanska. Italové totiž oslavovali 30. výročí navázání partnerských vztahů s belgickým městem Tubize, a tak na oslavy pozvali delegace z ostatních partnerských měst, z Blanska a španělské Almansy.


KOMÁRENSKÉ DNY 28. – 30. 4. 2006

Ilustrační foto k článku: KOMÁRENSKÉ DNY 28. – 30. 4. 2006

Na základě partnerství se slovenským městem Komárnem (partnerská smlouva byla podepsána v rámci oslav 100. výročí města Blanska) přijala delegace našeho města pozvání na tradiční Komárenské dny. Ty se každoročně konají od 26. dubna do 1. května. Oslavy jsou pro tamní obyvatele významnou vzpomínkou na obránce města pod vedením generála Klapku, který odolal přesile císařského vojska a ubránil městu jeho svobodu.


V blanenských slévárnách vzniká kašna pro Brno

Ilustrační foto k článku: V blanenských slévárnách vzniká kašna pro Brno

Kašna a pítko, dvě dominanty, které v září ozdobí nově zrekonstruované náměstí Svobody v Brně, vznikají touto dobou v blanenské firmě DSB Euro, známé spíše jako Druhá slévárna.


Koupaliště otevře v pátek 14. července

Ilustrační foto k článku: Koupaliště otevře v pátek 14. července

Kolaudace proběhla 30. června, pak nastalo období zkoušek, prověřování technologií, opravují se nalezené nedostatky. „Chtěli jsme zahájit provoz 8. července, ale posunulo se nám to ještě o týden. Otevřeno bude od pátku 14. července, to je oficiální termín,“ tvrdí ředitel společnosti Služby Blansko Ing. Snopek.


Jubilejní datum pro CHKO Moravský kras

Výnos o zřízení chráněné krajinné oblasti Moravský kras má datum 4. července 1956, je tedy půl století stár a je také na Moravě nejstarší. V Čechách je o pouhý jeden rok starší CHKO Český ráj. Jak si myslí vedoucí Správy CHKO Moravský kras RNDr. Leoš Štefka, ustavení zmíněných dvou chráněných oblastí bylo důkazem, že se jedná o území přírodně hodnotná a zajímavá i turisticky.


Hasiči soutěžili o putovní pohár MěÚ Blansko

Dne 18. 6. 2006 se ve Spešově uskutečnilo okrskové kolo soutěže v požárním sportu. Soutěže se zúčastnilo šest družstev mužů a dvě družstva žen.


Historická auta v obležení

Ilustrační foto k článku: Historická auta v obležení

Na 26. ročník akce Veteran Tour Macocha se do Blanska po roce opět sjeli majitelé historických motorek, osobních či nákladních vozů i autobusů. Možnost pochlubit se svými „miláčky“ využilo přes padesát vlastníků historických vozů spadajících do kategorie veteránů.